Motor çalışıyorsa sakın dokunmayın!

Güncelleme Tarihi:

Motor çalışıyorsa sakın dokunmayın
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 11:17

İngiltere’de direksiyon başında cep telefonlarının kullanılmasını önlemek için cezalar artırıldı. Polis, telefonla konuşanların hem ehliyet puanından düşebilecek hem de para cezası kesebilecek.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’de, 1 Mart’ta uygulamaya giren yasaya göre direksiyonda cep telefonunu kullanan sürücülere yüksek ceza dönemi başladı. Kulaklık ya da hoparlörle cep telefonundan konuşmak, navigasyonu kullanmak, dokunmak, artık yasak. Mobil telefonlarını dokundukları, konuştukları, kullandıkları saptanan sürücülerin ehliyetlerinden anında 6 puan düşülecek ve 200 sterlin de para cezası kesilecek. Bluetooth ile çalışan araç içine monte edilmiş telefonlarla konuşabilirsiniz. Ancak herhangi bir kaza yaparsanız bu aleyhinize kullanılabilir.

KIRMIZI IŞIKTA BİLE YASAK

Yeni ehliyet alanların ise ehliyetlerinin ‘iptal’ edilebileceği bildirildi. Polisten yapılan uyarıda, araca binildiğ anda cep telefonunun torpidoya ya da ulaşılamayacak bir yere konulması ve kontağı kapatana kadar kullanmama talimatı verildi. Cep telefonunu kullanmak için motorun durdurulmuş olması ve aracın park halinde bulunması gerekiyor. Yeni yasaya göre kırmızı ışıkta dururken bile yasak. Daha önce de başlatılan uygulamada, 3 puan ceza ile 100 sterlin para cezası vardı. Ancak, sürücülerin bu yasaya hiç uymadığı ve çok sayıda kazanın meydana geldiği görüldü. Aracını kullanırken, konuşan, mesaj yollayan veya okuyan sürücülerin arttığı anlaşıldı. Bunun üzerine ceza artırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!