"Arabuluculuk sistemi, uzlaşı kültürüne katkı sağlıyor"

Güncelleme Tarihi:

Arabuluculuk sistemi, uzlaşı kültürüne katkı sağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2017 11:30

"Arabuluculuk sistemi, uzlaşı kültürüne katkı sağlıyor"

Haberin Devamı

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, arabuluculuk sisteminin toplumsal barış ve uzlaşı kültürüne büyük katkı sağlayacağını belirterek, bugüne kadar arabuluculuğa giden yaklaşık 18 bin 300 uyuşmazlığın yüzde 92'sinin anlaşmayla sonuçlandığını söyledi.

Denizli Barosu'nda, Arabuluculuk Derneği ve AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın eski genel başkanı olduğu Hukukçular Derneği tarafından 'Arabuluculuk' konulu panel düzenlendi. Panele katılan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, arabuluculuk kurumunun,  Türk tarihinin ve medeniyetinin bir mirası olduğunu söyledi.  Arabuluculuk sisteminin toplumsal barış ve uzlaşı kültürüne büyük katkı sağlayacağını belirten Milletvekili Özkan, "Artık arabuluculuğu dava şartı haline getirdik. İş uyuşmazlıklarında, mahkemeye gitmeden, herhangi bir harç, masraf ödemeden, çok daha az maliyetle, hatta maliyetsiz çözüm öngörüyoruz. Adalete erken erişim sağlıyoruz" dedi.

Arabuluculuğun, 2013 yılında AK Parti'nin yaptığı reformla resmi olarak uygulanmaya başlandığını, bugüne kadar arabuluculuğa giden yaklaşık 18 bin 300 uyuşmazlığın yüzde 92'sinin anlaşmayla sonuçlandığını ifade etti.

Getirilen sistemin adaletten toplumsal barışa, çalışma hayatından yatırım ve istihdam imkanının geliştirilmesine kadar pek çok alanda olumlu katkılar sağlayacağını ifade eden Özkan, "Günümüzde mahkemelerin iş yükü ve uzun yargılamalar tüm dünyanın sorunudur. İşte arabuluculuk ile uyuşmazlıklar çok kısa sürede çözümlenmektedir. Bugüne kadar çözülen 17 bin uyuşmazlığın bir günden daha kısa sürede sonuca ulaştığı bir gerçektir. Alın teri kurumadan işçinin hakkının ödenmesi emrine uygun olarak işçinin alacağına bir an önce kavuşması sağlanmıştır" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!