Arabulucular Derneği Bodrum’da

Güncelleme Tarihi:

Arabulucular Derneği Bodrum’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 16:57

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde yaşayan 20 avukat, arabuluculuk eğitimi alarak, Bodrum Arabulucular Derneği’ni kurdu. Uyuşmazlık yaşayan taraflar hakim yerine arabulucuya gidebilecek.

Haberin Devamı

Bodrum Arabulucular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit, Türkiye Barolar Birliği, Başkent Üniversitesi ve Muğla Barosu işbirliğiyle düzenlenen arabuluculuk eğitimine katılıp, yazılı ve sözlü mülakat sınavları neticesinde, arabulucu olmaya hak kazanan 20 avukat ile birlikte Bodrum Arabulucular Derneği’ni kurdu.

Dernek Başkanı Avukat Cavidan Karaöz, yeni olan kanunun vatandaşlar tarafından bilinmediğini belirterek, "Bu çözüm yöntemini, her kesime tanıtmak, başvuruyu yaygınlaştırmak, bu yol ile daha çok anlaşmazlığın daha kısa sürede ve tatmin edici biçimde çözülmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Uyuşmazlıkların dava yolu ile çözümü yerine, tarafların kendi iradeleri ile uzlaşarak uyuşmazlığa son vermeleri, toplumsal barışın korunması açısından tercih sebebi sayılmaktadır. Bu yolların geniş kapsamlı ve etkin bir biçimde işlerlik kazanması mahkemelerin iş yükünün azalmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

Konuyla ilgili eğitim almış tarafsız bir üçüncü kişinin, taraflar arasındaki iletişimi, müzakereyi kolaylaştıracağını hatırlatan Özyiğit, gizlilik ilkesinin bu çözüm yolunun cazibesini artırdığını dile getirdi. Dava başında peşin olarak ödenmesi gerekli harç ve yargılama giderlerinin arabuluculukta söz konusu olmadığını da hatırlatan Özyiğit, "Arabuluculuk yönteminde, taraflar arabulucunun yönettiği oturumlarda varacakları sonucu kendileri belirlediklerinden sonuçtan duyulan tatmin çok daha yüksek olacaktır. Arabuluculuğun zorunlu hale getirilmesi için çalışmalar yapılıyor. 19 Aralık tarihinde Bodrum’da arabuluculuğun tanıtımı ve müzakere tekniklerinin anlatılacağı bir seminer düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!