Aptal aşıklar

Güncelleme Tarihi:

Aptal aşıklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 01:00

Genel Sanat Yönetmenliği’ni Erdal Beşikçioğlu’nun yaptığı Tatbikat Sahnesi, yeni sezonu Amerikalı yazar Sam Shepard’ın yazdığı ‘Aşk Aptalı’ oyunuyla açıyor. Oyunda, Güneşin Kızları dizisiyle büyük üne kovuşan Burcu Özberk’le birlikte Aytek Şayan, Nusret Çetinel ve Melih Efeçınar rol alıyor. Oyunun yönetmenliğini ise Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkanı Jason Hale yapıyor.

Haberin Devamı

TATBİKAT Sahnesi’nin yeni sezon oyunu Aşk Aptalı, 12 ve 13 Ekim’de izleyici karşısına çıkacak. Eserde televizyon dünyasının son dönem ünlülerinden Burcu Özberk rol alıyor. Özberk’e Aytek Şayan, Nusret Çetinel ve Melih Efeçınar eşlik ediyor. Oyun birbirlerine deli gibi aşık olan ancak geçmişlerinden dolayı aşık olmaması gereken May (Burcu Özberk) ve Eddie (Aytek Şayan)’nin hikayesini anlatıyor. Oyunun yönetmeni Jason Hale, eserin yazar Sam Shepard’ın hayatından izler taşıdığını ve beş hikayelik serinin bir parçası olduğunu anlattı. 

IŞIKÇI OLARAK BAŞLADI

Profesyonel meslek hayatının ilk tecrübesini 18 yaşındayken bu oyunla yaşadığını aktaran Hale, o zaman oyunda ışıkçı olarak görev aldığını belirtti. Amerikalı yönetmen oyunda işlenen hikayenin kendisini çok etkilediğini ve bundan sonra oyunculuğa yöneldiğini dile getirdi. Jason Hale, oyunu seçme sürecinde Bilkent’ten öğrencisi olan Aytek Şayan’ın etkili olduğunu sözlerine ekledi. Oyunun temasının aşk üzerine kurulu olduğunu dile getiren Jason Hale, “Oyun, iki insanın erken gelen aşkıyla ilgili. Kim olduklarını bilmeden gelen bir aşk. İki kişi düşünün birbirlerine gerçekten çok aşıklar ama aşık olmamalılar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aptal aşıklar

TÜRK OYUNCULAR ÇOK GÜÇLÜ

Türk aktörlerin çok güçlü olduğunu anlatan Jason Hale, Türklerin role duygusal olarak daha çok bağlandıklarını ifade etti. Amerika’da aktörlerin rolü daha çok psikolojik olarak değerlendirdiklerini ancak Türkiye’de rolün duygusal yönünün ağır bastığını dile getirdi.

OYUNUN KONUSU

İsteyerek ya da istemeden, birbirleri olmadan yasayamayan iki insanın hikayesini gerçekçilik ve kara mizah öğeleri ile harmanlayip anlatan oyunda; May (Burcu Özberk), Mojave çölündeki eski bir motelde saklanmaktadır. Eski ve aksi çocukluk arkadaşı olan Eddie (Aytek Şayan), onu saklandığı yerde bulur ve kaçtığı yere dönmeye zorlar. Gerçek ve hayalin, yalan ve doğrunun, geçmiş ve geleceğin birbirine girdiği çarpıcı bir duygusal tecrübe gözler önüne serilmektedir. Oyunun sahne tasarımı Özlem Gezgin’e, müzikleri Onur Yüce’ye, kostümü İnci Kangal Özgür’e ve ışık tasarımı Mustafa Bal’a ait.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!