April cezası emsal olsun

Güncelleme Tarihi:

April cezası emsal olsun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 21:10

Petshop’taki olumsuz şartlar sebebiyle hastalanıp ölen ‘Scottish Fold’ cinsi kedinin sahibi mahkemeye gitti. Mahkeme ölümden sorumlu bulduğu dükkânı 1001 TL tazminata mahkûm etti.

Haberin Devamı

İstanbul Levent'teki bir AVM’de bulunan petshop’tan 1600 liraya Scottish Fold cinsi kedi alan Ela Polat, ‘April’ adını verdiği kedinin birkaç gün sonra sağ gözünün üzerinde tüylerinin döküldüğünü fark etti. Polat, tüyleri dökülmeye devam eden kedisini veterinere götürdü. Mantar teşhisi koyulan April’ın tedavisi için krem verildi. Sağlık durumu günden güne bozulan, karnı şişmeye ve ağırlaşmaya başlayan April’da, ‘FIP’ denilen virüs bulunduğu belirlendi. Veteriner, virüsün anne karnından ya da bulunduğu petshop’tan bulaşmış olabileceği söyledi.

PETSHOP KUSURLU

April, 18 Haziran 2014’te öldü. Ela Polat’ın avukatı, “Amacımız müvekkilimin yaşadığı psikolojik travmadan yola çıkarak bu zamana kadar ve bu zamandan sonra da denetimsiz-kontrolsüz bırakılan ve binlerce canın telef olmasına neden olan petshop’lar yönünden emsal sayılabilecek bir yargısal süreci başlatmaktır” diyerek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, petshop’taki olumsuz şartlar sıralandı ve firmadan bin lira maddi ve 1 lira manevi olmak üzere toplam 1001 lira tazminat istendi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, 1 yıl sonra davayı karara bağlayarak kediyi satan firmanın 1001 lira tazminat ödemesine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!