AÖF 2016 sınav tarihleri ne zaman? - İşte AÖF güz dönemi sınav tarihleri

Güncelleme Tarihi:

AÖF 2016 sınav tarihleri ne zaman - İşte AÖF güz dönemi sınav tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 09:14

Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri için beklenen gelişme sonunda oldu. Tam 1,5 milyon öğrenci bulunduran AÖF, güz dönemi sınav tarihlerini açıkladı. Hafta sonları yapılan ve iki oturumlu gerçekleştirilen Açık Öğretim Fakültesi sınavları için belirlenen takvim, her yıl olduğu gibi bu yıl da Anadolu Üniversitesi’nin resmi sitesinden duyuruldu. Peki, AÖF güz dönemi sınav tarihleri ne zaman? İşte detaylar!

Haberin Devamı

AÖF 2016 sınav tarihlerinin ne zaman olacağı binlerce kişi tarafından merak konusu olmuştu. Açık Öğretim Fakültesi tarafından yayınlanan AÖF sınav takvimi binlerce kişinin merakını dindirdi. 2016 AÖF sınav tarihleri hakkında aydınlatılan öğrenciler, sınav merkezlerinin tercihi konusunda da uyarıldı. Peki AÖF güz dönemi ve diğer dönemler için sınav merkezi tercihinde son gün ne zaman? İşte sınav merkezi tercihiyle ilgili bilinmesi gerekenler!

2016-2017 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SINAV TAKVİMİ

Hafta sonları yapılan ve iki oturumlu gerçekleştirilen AÖF sınavları için belirlenen takvim, her yıl olduğu gibi bu yıl da Anadolu Üniversitesi’nin resmi sitesinden duyuruldu. Ayrıca sınav tarihlerinde olağanüstü haller dışında herhangi bir değişiklik yapılmayacağı bilgisinin verildiği sitede, öğrencilerin bir soru işareti durumunda bürodan bilgi alması, aksi duyuru veya duyumlara ise itibar etmemesine yönelik ifadeler kullanıldı. İşte 2016 AÖF sınav tarihleri!

Haberin Devamı

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017,
Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017,
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017,
2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

SINAV MERKEZİ TERCİHLERİNDE KRİTİK UYARILAR

2016 AÖF sınav tarihleri hakkında aydınlatılan öğrenciler, sınav merkezlerinin tercihi konusunda da uyarıldı. Anadolu Üniversitesi “Sınavlar ve Sorumluluk Üniteleri” başlıklı bölümde yapılan açıklamada sınav merkezi tercihleriyle ilgili olarak “Sınav merkezi tercihi, sınav organizasyonu başladıktan sonra yapılırsa bir sonraki sınavlar için geçerli olur. Bu nedenle öğrenciler, sınav merkezi tercihi yaptırırken aşağıda verilen tarihleri ve açıklamaları göz önünde bulundurmalıdırlar.” ifadeleri kullanıldı. Peki AÖF güz dönemi ve diğer dönemler için sınav merkezi tercihinde son gün ne zaman? İşte sınav merkezi tercihiyle ilgili bilinmesi gerekenler!

Güz Dönemi Ara sınav türünde 20 Ekim 2016 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Haberin Devamı

Güz Dönemi Dönem Sonunda 29 Kasım 2016 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Ara döenmde 28 Şubat 2017 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Dönem Sonunda 18 Nisan 2017 son tercih tarihine kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

AÖF SINAVINDA GİRERKEN GEREKLİ BELGELER

Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin sınav öncesinde olduğu kadar sınav anında da dikkat etmesi gereken bazı kurallar bulunuyor. Bunlardan en önemlisi sınava girilirken bulunması gereken belgeler. AÖF’ye girecek öğrencilerin mutlaka fotoğraflı sınav giriş belgesi ve fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesini (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge) yanında bulundurması gerekiyor. Her iki belgeden birinin eksik olması durumunda öğrenciler sınava giremiyor.

 

 

BAKMADAN GEÇME!