GeriSeyahat Antik Kentler Rehberi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Antik Kentler Rehberi

Antik Kentler Rehberi

1994 yılından bu yana her yıl yayınlanan ‘‘Gezi / Türkiye Tatil Rehberi’’nin beşinci, yani 1998 sayısı da çıktı.

Gezi '98, 818 sayfalık ana kitap ve iki ekten oluşuyor. Ana kitapta toplam 28 bölge içindeki 600 yöre tanıtılıyor. Tanıtımda kullanılan 650 fotoğrafın neredeyse tamamı deneyimli turizm fotoğrafçısı ve yazarı Haluk Özlü'ye ait.

Bölgeler kuzeyden güneye, batıdan doğuya sıralanmış. Bu sayıda turizme yeni açılan 50 yöre dahil edilmiş. Önceki sayılarda yer alan güzergahlar ve aktif turizm bölümlerine yenileri eklenmiş. Rehberde ayrıca dalgıç turları, yamaç paraşütü, atlı geziler ve kayak turizmi gibi yeni bölümlere de yer veriliyor.

Gezi '98, 120 sayfalık ekiyle bir ilke imza atıyor: ‘‘Türkiye Antik Kentler Rehberi’’. Rehberde 150'yi aşkın önemli antik kent, fotoğrafları, haritaları, şehir planları, kalıntı ve kazı raporlarıyla tanıtılıyor; müzelere ve ören yerlerine 1998 yılı giriş ücretleri de yer alıyor.

190 sayfalık ‘‘Türkiye Otel Rehberi’’ ekindeyse beş yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar 1200 konaklama tesisi renkli fotoğrafları ile tanıtılıyor.

15 yıldır turizm yayıncılığı yapan Ekin Yazım Merkezi'nin yayınladığı Gezi, her yıl yenilerek, genişletilerek piyasaya çıkarılıyor. Ülkenin dört bir yanından turizmciler ve gezginler, gönderdikleri yazı ve fotoğraflarla Gezi'ye katkıda bulunuyor. Gezi / Türkiye Tatil Rehberi bütün büyük kitapçılarda bulunabilir.

False