Antik Kent Aizanoi'de Senfonik Türküler Konseri

Güncelleme Tarihi:

Antik Kent Aizanoide Senfonik Türküler Konseri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 12:50

Antik Kent Aizanoi'de Senfonik Türküler Konseri

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ/ÇAVDARHİSAR(Kütahya), (DHA)- KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan, 1'inci Aizanoi Sanat Festivali, 25 ülkeden büyükelçi ve misyon şefinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Büyükelçiler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Antik Kentler Konserleri dizisinin ilki olan Senfonik Türküler Konseri öncesi Aizanoi'de devam eden Kazı Evi’ni ziyaret ederek Kazı Grubu Başkanı Prof.Dr. Elif Özer’den Kütahya ve Aizanoi Antik Kenti’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Kütahya'daki Çavdarhisar ilçesi Aizanoi Antik Kenti’nde düzenlenen 1'inci Aizanoi Sanat Festivali’ne Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Uşak Valisi Salim Demir, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afganistan, Filipinler, Çin, İspanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Güney Kore, Pakistan, Güney Afrika, Ruanda, Makedonya, Kanada, Danimarka, Polonya, Brezilya, İsrail, Kostarika, Tayland, Vatikan, Moritanya, Brunei, Guetamala, Kosova, Letonya, Lübnan, Azerbaycan büyükelçi ve misyon şefleri, Kültür ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, Kütahya il protokolü ile çok sayıda kişi katıldı.
"KÜTAHYA İLKLERİN ŞEHRİ"
Kütahya’nın birçok ilke ev sahipliği yaptığını belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Kütahya’mız bütün Anadolu’nun en güzel eserlerini barındırır ama onunla beraber dünyanın ilk ticaret borsası buradadır. Dünyanın ilk Toplu İş Sözleşmesi Kütahya’da imzalanmıştır. Kütahya’ya gelen herkesin muhakkak UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Frig Vadisi’ni görmesini tavsiye ederiz. Yine mutlaka dünyada ayakta kalmış en sağlam Zeus Tapınağı Aizanoi Antik Kenti’ni görmelisiniz. Kütahya’mız aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş şehridir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Burak Tüzün şefliğinde Senfonik Türküler Konseri başladı. Işıklandırılan Zeus tapınağı önünde verilen konserde, sanatçılar, Kütahya, Ankara, İç Anadolu, Bilecik, Hatay, Erzurum, Eskişehir, Azerbaycan, Ordu, Diyarbakır ve Yozgat’a ait birbirinden sevilen eserlerle konuklara unutulmaz bir gece geçirmelerini sağladı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı konserde büyükelçiler ve konuklar kimi zaman söylenen şarkılara eşlik etti, kimi zaman da Çavdarhisar halkı ve kazı ekibi öğrencileriyle dans etti. 
Senfonik Türküler Konseri, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu’nun Orkestra Şefi Burak Tüzün, Solistler Zafer Albayrak ve Nilgün Kızılcı’ya çiçek vermesi iye sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!