ANTİAD Başkanı Göksan: Çocuklarımızı koruyamamanın acısını yaşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

ANTİAD Başkanı Göksan: Çocuklarımızı koruyamamanın acısını yaşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 14:16

ANTİAD Başkanı Göksan: Çocuklarımızı koruyamamanın acısını yaşıyoruz

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İşadamları Derneği (ANTİAD) Başkanı Ersan Göksan, kaybolduktan sonra cansız bedenleri bulunan Eylül ve Leyla'yı koruyamamanın büyük acısını yaşadıklarını söyledi.

ANTİAD, kaybolduktan sonra cansız bedenlerine ulaşılan 4 yaşındaki Leyla Aydemir ve 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın acısını paylaştıklarını ifade eden yazılı açıklama yayımladı. ANTİAD Başkanı Ersen Göksan, Leyla ve Eylül'ü koruyamamış olmanın büyük acısını yaşadıklarını ifade ederek, bir toplumun ilerleyebilmesi ve kalkınabilmesinin, o toplum içinde yetişen çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden sağlıklı gelişmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Her 4 saatte bir çocuğun cinsel istismara maruz kaldığına değinen Göksan, “Ve ne acıdır ki ülkemiz çocuk cinsel istismarında dünya sıralamasında 3'üncü. Ülkemizde ve dünyada ciddi sorun haline gelen çocuk istismarı ve ihmalinin önlenebilmesi için doktor, hemşire, sosyal hizmet uzmanı ve psikolojik danışmanlardan oluşan ekipler oluşturulması; konuyla ilgili kurumlar arasında gerekli koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması; kreş, çocuk bakımevi ve sosyal hizmet kurumlarının geliştirilmesi, kitle iletişim araçlarında konuya daha fazla yer verilerek anne, baba ve çocukların bilgilendirilmesi ve konunun gündemde tutulması ülkemiz için gereksinimdir. Unutmayalım ki vatanı korumak, çocuklarımızı korumakla başlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!