Antalya'ya 4 yeni fakülte

Güncelleme Tarihi:

Antalyaya 4 yeni fakülte
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 11:55

Antalya'ya 4 yeni fakülte

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ ve Alaaddin Keykubat üniversitelerine bağlı 4 yeni fakülte açılmasına yönelik karar Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizm ve tarımın başkenti Antalya, eğitimin de başkenti olma yolunda ilerliyor. Bakanlar Kurulu tarafından imzalanan Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Kemer Denizcilik Fakültesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne bağlı Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin kurulması, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

REKTÖR ÜNAL: HAYIRLI OLSUN

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, çağın gereklerine göre yeni fakülte ve yüksekokullarını üniversite ve şehre kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Ünal, “Üniversitemiz her geçen gün eğitim, araştırma-geliştirme, fiziki altyapı ve donanım olarak gelişiyor. Bu kapsamda üniversitemiz bünyesinde iki yeni fakülte daha kuruldu. Bunlardan biri şehrimiz için büyük önem taşıyan Kemer Denizcilik Fakültesi bir diğeri de Sağlık Bilimleri Fakültesi" dedi.

Fakültelerin en kısa sürede eğitim öğretime başlaması için çalışmalara hızla devam edeceklerini ifade eden Rektör Ünal, “Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Sayın bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ediyorum. Fakültelerimiz üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!