Antalya'nın fethi kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

Antalyanın fethi kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2018 18:08

Antalya'nın fethi kutlanacak

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın fethinin 811'inci yılı kutlamaları, 1- 5 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın fethinin 811'inci yıldönümünde kutlamalar düzenleyecek. 1- 5 Mart tarihleri arasında düzenlenecek kutlamalar öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Turizm ve Kültür Müdürü İbrahim Acar program hakkında bilgi verdi.

'HERKES HADDİNİ BİLMELİ'

Menderes Türel, bin seneden beri bu topraklarda mücadele verildiğini belirterek, bayrağı için canını veren bir millet olmaya devam edildiğini söyledi. "Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok" diyen Türel, "ABD başta olmak üzere herkes haddini bilmeli. Önceden FETÖ ile Türkiye'yi içeride kontrol ediyorlardı. Ama artık bu millet iradesine kavuştu. İstiklalinden ve istikbalinden vazgeçmeyecektir" dedi.

İLK DEFA GEÇEN YIL KUTLANMIŞTI

Fetih kutlamalarının geçen yıl başladığını belirten Türel, Antalya'nın gençlerinin kent tarihini bilmesini istediklerini söyledi. Antalya'nın tarihinde adı geçen isimleri anmak, yaşatmak ve kentin kimliğini anlamanın büyük önem taşıdığını kaydeden Türel, şöyle konuştu:

"Bugün Antalya Belediye Başkanı isem bunu Sultan Gıyaseddin Keyhüsrev'e borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bu isimleri bilmezseniz Antalya'da misafir gibi yaşarsınız. Şehrin misafiri değil, ev sahibi olmalıyız. Fethin kutlanması hem vefa günü hem de bilimsel açıdan ayrı bir önem taşıyor. Sergiler, konferanslar, yarışmalar yeni bir gelenek ve canlılık kazandıracak. Bütün kuruluşların katkı vermesini bekliyoruz. Tarihi kimliğimize sahip çıkmak büyük önem taşıyor. Bu etkinliklere yüksek katılım, geçmişi unutmadan geleceğe yürüdüğümüzü gösterecektir."

'GENÇLERE KEYİFLE AKTARACAĞIZ'

Vali Yardımcısı Nurettin Ateş ise bu şehre karşı bazı sorumlulukları olduğunu söyledi. Geçen yıl ilk defa kutlanan fethin, tarihi ve kültürü geleceğe aktarmak açısından önemli olduğunu aktaran Ateş, "Şehrin tarihini gençlere keyifle aktaracağız. Bu toprakları bize vatan yapan şehitleri minnetle anıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!