Antalyalı kadınlar, askerlere atkı, bere ve eldiven ördü

Güncelleme Tarihi:

Antalyalı kadınlar, askerlere atkı, bere ve eldiven ördü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2018 14:21

Antalyalı kadınlar, askerlere atkı, bere ve eldiven ördü

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) üyesi kadınlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere atkı, bere ve eldiven ördü.

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde yer alan AKBÖHONDER binasında gerçekleşen etkinlikte bir araya gelen dernek üyesi kadınlar, 'Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerler için karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştıklarını belirtti. Dernek üyesi ve gönüllüsü kadınların üç gün boyunca öreceği atkı ve berelerin, harekata katılan sınır ve ötesindeki askerlere ulaştırılması için Antalya'daki askeri yetkililere teslim edeceklerini söyleyen Gönül Özbek, "Antalya'daki yüncülerde yün satışı patlaması yaşandı. Asker yeşili ve haki yeşili yün bulmakta zorlandık. Tüm annelerimiz, kadınlarımız ve kızlarımız askerlerimize bir nebze de olsa anne sıcaklığı, anne kokusu göndermeye çabalıyor. İnşallah amacımız yerine ulaşır, onları mutlu edebiliriz" diye konuştu.

Şule Yağlıoğlu ise "Askerlerimize yollayacağımız atkı ve berelerin onlara moral ve güç vermesini diliyoruz. Onlar için ne yapsak azdır. Karınca kararınca yapmaya çalıştığımız hediyelerimiz onlara güç verecek, moral olacaktır" dedi.

Dernek başkanı Mehmet Şahan, "Dernek üyeleri ve bizlere destek veren kardeşlerimizle birlikte Afrin'de yapılan operasyonda görev alan Mehmetçiklerimize destek amacıyla öreceğimiz bere ve atkıları oraya göndereceğiz. Böyle bir etkinliği gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz. Yüreğimiz onlarla atıyor, Mehmetçiğe minnettarız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!