Antalya'dan Hatay çıkartması

Güncelleme Tarihi:

Antalyadan Hatay çıkartması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 17:19

Antalya'dan Hatay çıkartması

Haberin Devamı

Hasan DEMİRBAŞ/HATAY, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile çok sayıda dernek ve oda başkanının yanı sıra gazeteciler, Hatay'a çıkartma yaptı.
Antalya Anadolu Hemşeri Dernekleri Federasyonu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Suriyelilerin kaldığı kampa gitti. Bu ziyaret öncesinde kafile, Hatay Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyarete Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Demokrat Parti Başkanı Hasan Ali Kartal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, derneklerin ve odaların başkanlarının yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ziyareti Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Antalya ile Hatay arasında bir dostluk köprüsü kurmaya geldiklerini kaydeden Karaloğlu, "Mülteci kamplarındaki insanların durumlarını yakından görmek istedik. Buradaki kardeşlerimizin durumunu empati kurarak öğrenmeye geldik" dedi.
Hatay Valisi Erdal Ata ise ziyaretin iki il arasındaki dostluğu geliştireceğini söyledi. Dışarıdan bakıldığında Hatay'ın son dönemde başka bir imajla göründüğünü belirten Ata, bazı vatandaşların Hatay'ın sınırını ziyaret etmekten korktuğunu kaydetti. Savaşın burayı olumsuz algıladığı havasının doğru olmadığını anlatan Vali Ata, buraların huzur içinde olduğunu söyledi. Valilik ziyaretinin ardından kafile Hatay sokaklarında gezdi.
KAMP ZİYARETİ
Vali Münir Karaloğlu ve beraberindekiler, daha sonra Yayladağı ilçesindeki Türkmenlerin kaldığı kampı ziyaret etti. Çocuklara hediyelerin yanı sıra giyim, gıda yardımını kamp yetkililerine teslim eden kafile, konteyner evlerde kalan Suriyelileri ziyaret etti. Kamp yetkilileri Vali Münir Karaloğlu'na verdikleri bilgilerde, kampın 2011 yılında kurulduğunu ve devletin bugüne kadar kampa 109 milyon lira harcama yaptığını aktardı.
İLÇE NÜFUSU 6 BİN 700, MÜLTECİ SAYISI 18 BİN
6 bin 700 nüfuslu Yayladağı ilçesinde 3 kamp bulunuyor. Kamplardaki toplam nüfus 10 bine yaklaştı. Kamplardaki çocuk sayısı ise 1370'ye ulaştı. Kamplar dışında Yayladağı'nda yaşayan Suriyelilerin sayısı 8 binin üzerinde. Kampta çocukların eğitimi için 12 derslikli bir okul yer alıyor. Kampta kalan Suriyeliler, savaşın bir an önce son bulmasını isteyerek, ülkelerine dönmek istediklerini kaydetti. Mülteciler, kampta hiç sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!