Antalya'dan Güloğlu'na ödül

Güncelleme Tarihi:

Antalyadan Güloğluna ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 15:55

Antalya'dan Güloğlu'na ödül

Haberin Devamı

ANTALYA İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) Güloğlu Plastik Genel Müdürü Gülçin Güloğlu'na "Yılın Girişimci İş Kadını Ödülü"nü verdi.
Kadınların iş hayatında, sosyal ve siyasi alanda etkinliğini sağlamak, kadın girişimciliğini ve istihdamını ülke yararı doğrultusunda arttırmak yönünde girişimlerde bulunan ANTİKAD tarafından her yıl geleneksel olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen 'Kadınlar Günü Ödül Gecesi' etkinliğinde Güloğlu'na "Yılın Girişimci İş Kadını Ödülü" verildi. Antarktika'da iki yeni mineral keşfiyle dünya literatürüne giren, Hollanda'da 9 yılın en başarılı, Avrupa'da yılın en başarılı Türk kadını seçilen, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Genceli Güner'e "Yılın Akademisyeni Ödülü", madde bağımlısı çocuğunu tekrar hayata kazandıran Server Sevinç'e de "Yılın Annesi Ödülü" verildi.
Antalya Akra Hotel'de, Antalya Valisi, Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, diğer kamu kurumlarının temsilcileri ve iş adamlarının katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde konuşan Dernek Başkanı Leman Sedef, Güloğlu'nun aile şirketinde yürüttüğü faaliyetlerle Güloğlu Plastik'i Türkiye'de ve dünyada alanında en üst seviyelere çıkartması, kendi sektöründe ilklere imza atması, fabrikasında şiddet mağduru kadınlara iş sağlaması ve kadın girişimci olarak STK'larda görev alıp, hem kadınlara hem çocuklara hem de girişimcilere yönelik projeler yapmasından dolayı ödüle layık görüldüğünü söyledi.
Aile şirketini büyütüp geliştirdiği için firma olarak çok sayıda ödül aldıklarını ama ANTİKAD Ödülü'nün ilk kişisel ödülü olduğunu söyleyen Gülçin Güloğlu, büyük onur ve gurur duyduğunu belirterek, "Sevgi dolu bir ailede büyüdüm ve en küçük bir şiddet görmedim. 18 yaşıma geldiğimde şiddet mağduru kadınlarla tanıştım ve kendimi 90 kilometre hızla duvara çarpmış araba gibi hissettim. Birşeyler yapma düşüncesiyle şiddet mağduru 30 kadına plastik bölümünde eğitim kursu düzenledik ve iş garantisi verdik. Şiddet mağduru bir kadın için maaş- banka kartının neler hissettirdiğini anlatamam" dedi.
Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!