Antalya'da 'tek teker' düzenlemesi

Güncelleme Tarihi:

Antalyada tek teker düzenlemesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 18:43

Motosiklet şovlarıyla tanınan ‘Tek Teker’ lakaplı Arif Razgatlıoğlu’nun Gazipaşa’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçelerin tamamına gönderdiği resmi yazı ile standart dışı ve UKOME Genel Kurul kararı olmadan yapılan hız kesicilerin sökülmesini istedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin motosiklet şovlarıyla tanıdığı ‘Tek Teker’ lakaplı Arif Razgatlıoğlu ve kız arkadaşı Ülkü Özcan’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazası Antalya’daki ‘standart dışı’ hız kesicileri gündeme taşıdı.

KARAR BİLE YOK!

Kent genelindeki hız kesicilerin standartlara uygun olup olmadığıyla ilgili geniş kapsamlı inceleme başlatılırken, bazı noktalardaki hız kesicilerle ilgili Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı dahi alınmadığı ortaya çıktı.

BÜYÜKŞEHİR UYARDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdürlüğü, ilçelerin tamamına gönderdiği resmi yazı ile standart dışı ve UKOME Genel Kurul kararı olmadan yapılan hız kesicilerin acil biçimde sökülmesini istedi.

SÖKÜM BAŞLADI

Büyükşehir’in talimatı üzerine harekete geçen ilçe belediyeler, öncelikli olarak resmi karar olmadan yapılan hız kesicileri sökmeye başladı. Uygulama bütün ilçelerde planlı biçimde devam edecek.

Haberin Devamı

RESMİ YAZI YAZILDI

Çalışmayla ilgili Hürriyet’e konuşan UKOME Şube Müdürü Sevcan Atalay, “İlçe belediyelere gerekli uyarılar yapıldı. Kurul kararı olmayan hız kesicilerin tamamı sökülecek. Eğer yola hız kesici konulması talep ediliyorsa önce bunun UKOME’de görüşülmesi gerekiyor. Tek amacımız güvenlik” dedi.

GEREKEN YAPILIYOR

Büyükşehir’in uyarısı sonrası ilçe genelinde çalışma başlatıldığını vurgulayan Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, “Hız keslerin söküm işlemleri başladı. Ayrıca standart tespiti de yapılıyor. Kurul kararı olan hız keslerle ilgili ise şu anda herhangi bir işlem yapmıyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Kaza sonrası açıklama yapan Gazipaşa eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, kazanın yaşandığı yoldaki hız kesicilerin standartlara aykırı olduğunu savunarak, “Gazipaşa Belediyesi bu yola standardı ve teknik geçerliliği olmayan hız tümsekleri koydu. Şu ana kadar en az 20 kişi yaşamını yitirdi” demişti. Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ise iddiayı yalanlamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!