Antalya okuma yazmada birinci

Güncelleme Tarihi:

Antalya okuma yazmada birinci
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 17:22

Antalya okuma yazmada birinci

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın yüzde 98.52 okuma yazma oranıyla Türkiye'de birinci olduğunu belirterek, kentte 25 bin 584 kişininse okuma yazma bilmediğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan 'Okuma Yazma Seferberliği' kapsamında, seferberlik komisyonu Vali Münir Karaloğlu başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Vali Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün 5 Şubat'ta ülke genelinde okuma yazma kampanyası başlattığını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de 2 milyon 462 bin 613 kişinin hala okuma yazma bilmediğini açıklayan Vali Karaloğlu, bu sayının eğitim çağının dışına çıkmış nüfusun yüzde 4.09'una tekabül ettiğini ifade etti.

ANTALYA EN FAZLA OKUR YAZAR KENT

Antalya'da nüfusun yüzde 1.48'inin okuma yazma bilmediğini kaydeden Karaloğlu, "Bu oran 25 bin 584 kişinin okuma yazma bilmediğine işaret ediyor. Antalya olarak ise yüzde 98.52 okuma yazma oranıyla Türkiye'de birinciyiz. Türkiye'de okuma yazma bilme oranı en yüksek il Antalya. Okuma yazma oranında Türkiye'ye öncülük ediyor" dedi.

HER İLÇEDE ÇALIŞMA

Kampanyayla Antalya'nın okuma yazma oranındaki birinciliğini perçinlemek istediklerini vurgulayan Vali Karaloğlu, "25 bin 584 vatandaşımızda okuryazar kılabilmek için yeni bir çalışma başlattık. Her ilçede kaymakamlarımızın başkanlığında yürütme kurullarımız oluşturuldu. Her ilçe kendi çalışmasını ayrı ayrı yapıyor" diye konuştu.

EN FAZLA KEPEZ'DE

Kampanyaya Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve müftülüğün de destek vereceğine değinen Vali Münir Karaloğlu, "Özellikle muhtarlarımızdan yardım ve destek bekliyoruz. Okuma yazma oranının çok olduğu mahallere daha çok yoğunlaşarak çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Antalya'ya baktığımızda okuma yazma bilmeyenlerin en çok olduğu ilçe yüzde 30'la Kepez olarak görülüyor" diye konuştu.

Müftülüğün kuran kurslarında ve Büyükşehir Belediyesi'nin ASMEK merkezlerinde okuma yazma kurslarının açılacağını ifade eden Vali Karaloğlu, "Her mahalledeki okullarımız zaten vatandaşlarımızın hizmetinde. Hata vatandaşlarımız 'Benim sağlık problemlerim var, herhangi bir merkeze gelemiyorum' derse, evine öğretmen göndererek onların dahi okur- yazar olmasını sağlayacağız" dedi.

Vali Karaloğlu, seferberlik kapsamında açılacak kurs kayıtlarının 5 Mart'a kadar devam edeceğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!