Antalya Koalisyonu

Güncelleme Tarihi:

Antalya Koalisyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 21:45

Hürriyet Antalya Temsilcisi Hayri Dizerkonca ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Dışilişkiler Dairesi Başkanvekili Seval Yasak’ın düğünü, AK Parti ve CHP’nin birçok temsilcisiyle medya ve iş dünyasını buluşturdu. Nikâh şahitlerinden geçici TBMM Başkanı Baykal, evlilik cüzdanını geline vermeden önceki, “Erken doğmuş olmam arkadaşlarımın görevi bana vermiş olmalarına neden olmuştur. Son zamanlarda erken doğmuş olmanın avantajları gelmeye başladı” esprisi güldürdü.

Haberin Devamı

ANTALYA - ANKARA KULİSİ

HÜRRİYET Gazetesi Antalya Temsilcisi Hayri Dizerkonca ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanvekili Seval Yasak, Rixos Downtown Otel’deki görkemli düğünle hayatlarını birleştirdi. Düğüne, iş dünyası, sanat camiası, siyaset, bürokrasi ve medya dünyasından birçok davetli katıldı. Nikâhı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel kıyarken, damadın şahitliğini geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu ve Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygün yaparken, gelinin şahitliğini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, AK Parti Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç ve Mustafa Köse, eski Antalya Milletvekili Mehmet Dülger ile Menderes Türel’in eşi Ebru Türel yaptı.

Haberin Devamı

Antalya Koalisyonu

Gelin ve damadın ‘Evet’ cevabının ardından mutluluklar dileyen Başkan Türel, aile cüzdanını Mevlüt Çavuşoğlu’na verdi. Çavuşoğlu ise kendisine kalırsa aile cüzdanını geline vereceğini ancak objektif olmak için geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal’ın vermesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Baykal, çifte iyi dileklerini sundu. Mikrofonu hangi gücün kendisine verdiğini soran Baykal, “Zengin şahit kadrosunun içinde en erken doğmuş kişi olmam belki arkadaşlarımın bu görevi bana vermiş olmalarına neden olmuştur. Son zamanlarda bu erken doğmuş olmanın avantajları gelmeye başladı. Bütün yaşamım ‘Sen daha gençsin, acele etme’ sözlerini dinleyerek geçti. Şimdi de acısını çıkarıyoruz. En ileri yaşta olmanın tadını çıkarıyorum” sözleri konukları kahkahaya boğdu.


HÜRRİYET GAZETESİ VURGUSU


Meclis’teki yemin krizine de atıfta bulunan Baykal, “Antalya’ya gelen TBMM Başkanlığı’nı değerlendirerek, nikâh törenine resmi bir devlet damgası vurmak istiyorum. Hürriyet gazetesinin temsilcisine devletin de böyle bir katkı vermesi uygundur. Bu nikâh töreninde arkadaşlarımız söz verirken bir hata yaptılar mı diye düşünüyorum. Meclis’teki alışkanlıktan yola çıkarak, yanlış söyleyen, yanlış telaffuz eden var mı diye? Hiç böyle bir açık bulamadım” dedi ve aile cüzdanını geline verdi. (DHA)

Haberin Devamı


AK PARTİ'DE ‘ETİK' TARAMA

AK Parti’de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talebi üzerine kurulan ve geçtiğimiz günlerde üyelerini belirlediği ‘Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nun nasıl çalıştırılacağına kafa yoruluyor. Kurulu, disiplin kurulundan ayıran en önemli özellik, hukuki yaptırımı olmayan ‘söz, tutum ve davranışlar’ konusunda karar verecek olması. Bu kurulun raporuna olumsuz olarak girenler belediye başkanı, il yöneticisi veya milletvekili yapılmayacak.
AK Parti’nin büyük kongresinde yapılan tüzük değişikliğiyle kurulan ‘Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’ kamuoyundaki yolsuzluk ve usulsüzlük algısını ortadan kaldırmak için oluşturuldu. Kurulun, partinin temel politikalarına aykırı davranışların önlenmesi için çalışacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı


TORPİL VE İŞ TAKİBİ


Partinin politikalarından farklı eylem ve söylemlerde bulunanların belirlenmesi, uyarılması ve tekrarlanan bu tür davranışların raporla genel başkana iletilmesi, kurulun yapacağı en önemli işlerden biri olacak. Kurulun diğer önemli görevlerinden birisi de gelen şikâyetler konusunda karar vermek olacak. Özellikle yerel yönetimler ve il teşkilatlarında, ‘torpil, adam kayırma, belediye kararlarıyla avantaj sağlama, iş takibi’ gibi ispatı zor olan ancak yoğunlaşan şikâyetler, bu kurulun görevleri arasında olacak. Kurul gerekirse il ve ilçedeki vatandaşları dinleyecek. Etik dışı tutum saptanırsa, bu kişilerin disiplin kuruluna sevk edilmesi sağlanacak. Hazırlanacak raporlar, partide herhangi bir görev almak istediklerinde önlerine gelecek. Bu şikâyetler sadece partinin yerel yöneticileri hakkında değil, milletvekilleri için de yapılabilecek.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Dr. Ömer Bolat, Şeref Malkoç, Güldal Akşit, Ahmet Cemil Tunç, Halide İncekara’dan oluşan kurul, MKYK yönetmeliği hazırlandıktan sonra aktif olarak göreve başlayacak. (Nuray BABACAN / ANKARA)


CHP-HDP ARASINDA ODA GERİLİMİ


7 Haziran seçimleri sonrası, TBMM Başkanlık Divanı için belirlenen isimler arasındaki oda kapma yarışının bir benzeri bu dönemde de yaşandı. CHP’de katip üye seçilen Ali Haydar Hakverdi, diğer katip üye Emre Köprülü’yle birlikte HDP’li Erol Dora’nın katip üyeyken kullandığı odaya gitti. İki vekil, kilitli kapıyı açtırdı ve odayı inceledi. Hakverdi’nin adının yazılı olduğu kağıt, Dora’nın isminin bulunduğu tabelanın üzerine yapıştırıldı. Hakverdi’nin bu girişiminin, Nusaybin’de açlık grevinde olan Dora’nın bilgisi dışında olması HDP’de gerginliğe neden oldu. HDP’li İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, CHP’li İdare Amiri Tufan Köse’yi arayarak sitem etti. Hakverdi’nin ismi yazılı kağıt odanın kapısından alındı. Hakverdi, “Meclis’te kimin nasıl oda alacağına ilşikin bir usul yok. Acemiliğimize denk geldi. Maalesef böyle bir olay yaşandı” dedi. (Rifat BAŞARAN / ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!