Annesinin hayalini yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Annesinin hayalini yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2017 11:01

Piyanist Nazlı Hacıalioğlu, Ankara’da başladığı müzik eğitimine Avusturya’da devam ediyor. Müzik kariyerini de Avusturya’nın Innsbruck şehrinde sürdüren 24 yaşındaki Nazlı Hacıalioğlu, müzik serüvenini Hürriyet Ankara’ya anlattı:

Haberin Devamı

FAZIL SAY’LA ORTAK NOKTA

Ankara’da doğdum, Ankara’da büyüdüm. Annemin hayali piyanist olmaktı fakat o zamanki şartlardan dolayı bu hayalini gerçekleştiremediği için benim piyano eğitimi almamı istedi. Altı yaşımda piyano dersi almaya başladım. Ortaokul ve lise eğitimime Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde devam ettim. Teymur Shemsiyev, Hatıra Amrahova, Zöhrab Adıgüzelzade gibi birbirinden başarılı ve değerli hocalardan eğitim aldım. Ayrıca, ünlü piyanist Fazıl Say’ın da hocası olan Kamuran Gündemir’den iki sene ders aldım.

ÖZEL PİYANO DERSİ VERİYOR

Avusturya’ya tatile gittiğim bir dönemde Innsbruck Mozarteum Konservatuarı’nın Piyano Bölüm Başkanı Sebastian Euler ile tanıştım. Beni dinledi ve öğrencisi olarak almak istediğini söyledi. Sınava girdim, kazandım. Üniversite eğitimimi de burada bitirdim. Şu anda yine Avusturyada hocalık masterımı yapıyorum. Aynı zamanda özel piyano dersi veriyorum. Birçok Türk ve Avusturyalı öğrencim var. Avusturya’nın birçok şehrinde konserler verdim. Bundan sonraki hedefim hocalık masterımı bitirdikten sonra akademik kariyerimi tamamlamak ve aynı zamanda konserlerime devam etmek istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!