Anne yüreği 25 gün dayanabildi

Güncelleme Tarihi:

Anne yüreği 25 gün dayanabildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2012 00:00

Şile’de kurtarma botunun bozulması sonucu can veren kaptan Cemil Özben’in annesi elinde oğlunun fotoğrafıyla hayata gözlerini yumdu.

Haberin Devamı

KIYI Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait KEGM 7 botunun motoru, 4 Aralık’taki fırtınada Şile Limanı’ndan Karadeniz’e açılırken durdu. Sürüklenen bot mendireğin kayalarına vurarak parçalandı. Geminin kaptanı Cemil Özben beraberinde 2 arkadaşı ve yardıma koşan bir balıkçıyla birlikte hayatını kaybetti. Cemil Özben’in ölümü 90 yaşındaki annesi Fethiye Özben’i derinden yaraladı.
OĞLUYLA YAN YANA
Her gün oğlunun fotoğrafına bakarak gözyaşı döken Fethiye Özben, önceki gün her zamanki gibi oğlunun fotoğrafı elindeyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Fethiye Özben için dün oğlu Cemil Özben’in cenazesinin kaldırıldığı Üsküdar’daki Hacı Zihni Gürler Camisi’nde öğle vakti tören düzenlendi. Fethiye Özben’in tabutu oğlunun tabutuyla aynı musalla taşına konuldu. Fethiye Özben cenaze namazının ardından Kandilli Mezarlığı’nda, oğlunun kabrinin yanına defnedildi. Cemil Özben’in ağabeyi Hasan Özben, annesinin ölümüyle ilgili, ”Göz göre göre ölüme gönderilen Cemil Kaptan’dan sonra, her gün gözümüzün önünde evlat acısıyla ciğeri yanan, artık ağlamaya bile takati kalmayan annemizin ölümü de bize Kıyı Emniyeti’nin yılbaşı hediyesi oldu” dedi.

Oğlumu tanıyor musunuz

Haberin Devamı

Fethiye Özben oğlunun öldüğü 4 Aralık’taki o fırtınalı günü hiç unutmadı. Cemil Özben’in öldüğünü duyunca gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun bir fotoğrafını koynuna aldı. Oğlunun fotoğrafını çıkarıp öpüyor, sonra da ağlama krizine giriyordu. Taziye için eve gelenlere de bu fotoğrafı gösterip, “Bakın bu benim oğlum. Oğlumu tanıyor musunuz?” diye soruyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!