'Anne ve Oğulun Renklerle Terapisi' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Anne ve Oğulun Renklerle Terapisi sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 10:04

'Anne ve Oğulun Renklerle Terapisi' sergisi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI / ANKARA, (DHA)- SANATSAL çalışmalarını Ankara'da birlikte sürdüren anne-oğul Gülten ve Ahmetcan'nın 'Anne ve Oğulun Renklerle Terapisi' resim sergisi, Vakıfbank Sanat Galerisi'nde başkentlilerle buluştu. İlk kişisel sergilerini açmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Gülten Kasapoğlu, "Oğlum Ahmetcan doğuştan birçok engellerl gibi dünyaya geldi. Buna rağmen engellerini resim yaparak aşmaya çalışıyor" dedi. Sergide, anne ve oğlun akrilik boya çalıştığı 43 eseri, 18 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.
Doğuştan engelli olarak dünyaya gelen Ahmetcan Kasapoğlu'nun (30) hayata tutunabilmesi için anne olarak her türlü fedakarlıklara katlandığını belirten Gülten Kasapoğlu, "Ahmetcan kaynaştırma sınıflarında ilk ve okulu bitirdikten sonra Barış Manço Meslek Lisesi Grafik bölümünden mezun oldu. İlkokul yıllarında resim öğretmeni Sevim Yücesoy, Ahmetcan'ın resme karşı yeteneği olduğunu bu konuda eğitilmeli konusunda ısrarları vardı. 2001 yılında akrilik boyalarla tuval üzerine resimler yaptırmaya başladık. 2011 yılında ben ve oğlum ile birlikte bir sanat galerisinde sanat eğitimi almaya başladık" dedi.
Oğlu Ahmetcan ile farklı dünyanın içinde çabaladığını belirten anne Gülten Kasapoğlu, "Bu farklı dünyanın içinde çabalarken, renkler, fırçalar bana yepyeni bir pencere açtı. Ben de pastel boyalarla peyzaj resimler yapmaya başladım. Anne oğul  Belgin Sanat Galerisi'nde sanat eğitimimize birlikte devam ediyoruz" dedi.    
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!