Anne adaylarına alması gerekli kalori ve kilo önerisi

Güncelleme Tarihi:

Anne adaylarına alması gerekli kalori ve kilo önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 13:37

Anne adaylarına alması gerekli kalori ve kilo önerisi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- KADIN Doğum Uzmanı Dr. Cüneyt Genç, anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve mutluluğu için hazırlanan programda, Gebelik Takibi ve Bebek Gelişimi Bilgilendirme Semineri'nde bir dizi uyarılarda bulundu.
Çukurambar'da her Pazar günü uygulanan ücretsiz Yoga eğitimlerinden sonra anne adaylarının bilgi düzeyini artırmak amacıyla bir çalışma hayata geçirildi. Anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve mutluluğu için hazırlanan programda, 2008 yılından bu yana Türkiye'de ilk ve tek 'bebek dostu muayenehane' sertifikası olan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Cüneyt Genç, anne adayları ve Ankaralı Bblogger annelerin takipçileri adına soruları yanıtladı. Anne adayları, Dr. Cüneyt Genç ile gebelikte beslenme, gebelik öncesi muayene ve gebelikte şeker taraması gerekliliği gibi gündemde olan sorulara yanıt buldular. Dr. Genç, "Gebe kadının ne kadar kilo alacağı başlangıç kilosuyla, daha doğrusu vücut kitle indeksiyle ilgilidir. Vücut kitle indeksi (VKİ) = Kilo(Kg)/Boy(m²) şeklinde hesaplanır. Gebelik öncesi VKİ 19 olan, zayıf anne adaylarının gebelik boyunca 12,5-18 kg/m², 20-25 olanlar 11,5-16 kg/m², 25 olan anne adayları 7-11,5 kg/m² kilo almaları önerilmektedir. Hatta son gruptaki anne adaylarının gebe kalmadan önce bilinçli bir diyetle kilolarının yüzde 10 kadarını verdikten sonra gebe kalmaları önerilir" dedi.
Doğum Uzmanı Dr. Cüneyt Genç'ten anne adaylarına yönelik alması gerekli kalori konusunda şu uyarılarda bulundu:.
* "Zayıf anne adayları diyetlerine ilk 3 ayda normal ihtiyacına 250 kalori, daha sonraki aylarda 300 kalori ek yapmalıdır.
* Normal kilodaki gebelerde ilk 3 ayda ek 150 kalori, daha sonraki aylarda ek olarak 300 kalori almalıdır.
* Şişman olan gebelere ise ilk 3 ay enerji eklemesi yapılmaz, daha sonra ise gereksinimleri kadar verilir.
Emziren anneler ise soğan, sarımsak, brokoli, kabak, karnabahar, acı baharatlar veya kuru baklagiller tükettiklerinde sütün tadı değişebilir. Bu durum bazı bebeklerde daha fazla gaz oluşumuna ve huzursuzluğa neden olabilir.
Annenin kullandığı ilaçlar gebelikte kan yoluyla, emzirme döneminde, daha az olsa da sütle bebeğe geçmektedir. Dolayısıyla annenin alacağı ilaçlar konusunda hassas olması ve gerektiğinde doktoruna danışması uygun olacaktır".
Etkinlikte konuşan BabyMall Genel Koordinatörü Mahmut Şeker ise "Amacımız, gerek etkinliğimize katılan gerekse sosyal medyadan bizi takip eden annelerin ve anne adaylarının, gebelik süreci ve bebek gelişimi ile ilgili yanlarında olmak" değerlendirmesinde bulundu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!