Anketler, İşçi Partisi'nin farkı kapatmaya başladığını gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

Anketler, İşçi Partisinin farkı kapatmaya başladığını gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 10:46

İngiltere’de erken seçime 18 gün kala anketler, ana muhalefetteki İşçi Partisinin oylarını artırarak iktidar partisi ile arasındaki farkı kapatmaya başladığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

Hafta sonunda yayımlanan 4 anketten birine göre, İşçi Partisi ile iktidardaki Muhafazakar Parti arasındaki fark 9 puana kadar geriledi. YouGov şirketinin anketi, erken seçim kararının ilan edildiği 18 Nisan’dan bu yana iki parti arasındaki fark ilk defa yüzde 10’un altına düştüğünü gösteriyor.  Ankete göre, İşçi Partisi'nin oy oranı, seçim kampanyasının başlamasından bu yana yüzde 23’ten yüzde 35’e çıkarken Muhafazakar Parti’nin oranı, yüzde 44’te kaldı. Bu sonuçlara göre İşçi Partisi 2015 genel seçiminde aldığı oy oranının da yaklaşık 5 puan üzerine çıkmış görünüyor.

2015'teki genel seçimde Muhafazakar Parti, yüzde 36,9 oranında oy alırken İşçi Partisi, yüzde 30,4'te kalmıştı.  Aynı ankete göre, Liberal Demokrat Partinin oyları 2015 genel seçimine göre 1 puan artışla yüzde 9’a çıkarken, aşırı sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisinin (UKIP) oyları yüzde 12,6’dan yüzde 3’e gerilemiş durumda.  Hafta sonunda yayımlanan anketlerde Muhafazakar Parti için tahmin edilen en yüksek oy oranı yüzde 46, İşçi Partisi için tahmin edilen en düşük oy oranı ise yüzde 33 oldu.

BAKMADAN GEÇME!