ANKART 2012 sanat buluşması

Güncelleme Tarihi:

ANKART 2012 sanat buluşması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2012 22:20

Çağdaş Sanatlar Vakfı’nın düzenlediği ANKART 2012 yoğun ilgi gördü. 12’ncisi düzenlenen Ankara Sanat Buluşması 14 Nisan’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

ÇAĞDAŞ Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) tarafından düzenlenen 12. Ankara Sanat Buluşması ANKART 2012, 7 Nisan’daki açılışının ardından ses getirmeye devam ediyor.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı ve 33 galeride yüzü aşkın sanatçının, bini aşkın eseriyle katıldığı Çağdaş ANKART 2012, dolu dolu geçiyor. Ankara’nın plastik sanatlar alanındaki en kapsamlı etkinliği olan ANKART her gün saat 11.00 - 20.00 arasında gerçekleşiyor.

Özlemle beklenen etkinlik oldu

ÇAĞSAV Genel Sekreteri Gültekin Serbest, bugün beşinci gününde olan ANKART hakkında bilgi verdi. Sanat buluşmalarının artık özlemle beklenen etkinliklere dönüştüğünü söyleyen Serbest şunları söyledi:

“Uluslararası Ankara Sanat buluşması 12. yılını tamamladı. Açılış çok kalabalıktı. Her zaman olduğu gibi geniş izleyici kitlesiyle açılışımızı yaptık. Binin üzerinde katılımcı vardı. Yıllarca büyük bir çabayla gerçekleştirdiğimiz için artık Nisan ayında herkesin özlemle beklediği bir etkinlik haline dönüştü. Bazı günler yoğun izleyici oluyor, havaların durumuna göre izleyici profili değişiyor.

Haberin Devamı

Her yıl katılımının daha yüksek olmasını hedefliyoruz. 33 tane yurtdışından ve yurtiçinden katılan galeri var. Kosova’dan, Balkanlardan, Bulgaristan’dan, Fransa’dan sanatçılar etkinliğimizde yer alıyor. İstanbul’dan katılan bir galerinin kendi sanatçıları olduğu gibi birkaç sanatçının da Amerika’da müzede sergilenen eserleri etkinliğimize ayrı bir renk kattı.”

Girişlerin ücretsiz yapılabileceği etkinlik çerçevesinde bugün saat 14.00’de ÇAĞSAV yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Pekmezci’nin yöneteceği, “Günümüz sanatında yeni yapılanma ve yönelimler” konulu panel düzenlenecek.

Final 14 Nisan’da

Panele, Prof. Zafer Gençaydın, ÇAĞSAV kurucularından ressam, eleştirmen Celal Binzet ve Prof. Dr. Refa Emrali konuşmacı olarak katılacak. 14 Nisan Cumartesi akşamı ise saat 20.00’de ANKART 2012’nin kapanış konseri gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!