Ankaralı işadamları sosyalleşmeli

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı işadamları sosyalleşmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 22:24

Haberin Devamı

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, İstanbul Alışveriş Festivali'nin geçen yıl Mart ayında yapıldığını hatırlatarak, “İlk başta 'Siz yapmayın, beceremezsiniz dediler' ama 'Biz yapacağız, 8 Haziran'da başlayacak' dedik. Sonra onlar da aynı tarihte yaptı” dedi.
 Bezci, ATO'da verdiği iftarda gazetecilerle buluştu. Yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bezci, ATO'nun yeni binası için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na başvurduklarını söyledi.

Türkiye'nin en yüksek binası olacak

Binanın, Türkiye'nin en yüksek binası olacağını belirten Bezci, yasal prosedürler tamamlandıktan sonra temeli atacaklarını ifade etti.
Ankara Shopping Fest'e (Ankara Alışveriş Festivali) ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bezci, festivalin, Ankara'ya gelen turist sayısını yüzde 25, ciroları da yüzde 33 oranında artırdığını kaydetti.
Bu festivalin Ankara için bir ilk olduğunu ve bazı eksiklikler yaşandığını dile getiren Bezci, önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir festival yapacaklarını bildirdi.
Londra'da düzenlenen olimpiyatları örnek gösteren Bezci, “Olimpiyatlara çok büyük paralar harcandı. Londra bundan anında karlı mı çıktı? Hayır ama yıl içerisinde buraya yaptıkları yatırımların meyvelerini toplayacaklar” dedi.
 
 Ankara'da cirolar daha çok arttı
 

 Ankara Alışveriş Festivali ile İstanbul Alışveriş Festivali'ni karşılaştırması istenen Bezci, Ankara'da düzenlenen festivale, İstanbul'dakine göre daha büyük bütçe ayırdıklarını, tanıtımın da buna göre daha büyük olduğunu ifade etti.
 Aynı mağazalarla karşılaştırıldığında, Ankara'daki mağazaların cirolarının, İstanbul'dakilere göre daha çok arttığını dile getiren Bezci, şunları kaydetti:
 “İstanbul çok büyük bir metropol. O yüzden oradaki festival çok hissedilmedi. Şimdi Ankara'yı marka şehir yapabilmemiz için daha çok yatırım yapmamız lazım. Festivalin en iyi yanı tüm Ankaralıların el ele vermesi oldu. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları, herkes bu festival için çok çalıştı. Herkese çok teşekkür ediyorum. İstanbul Alışveriş Festivali, geçen yıl Mart ayında yapılmıştı. İlk başta 'Siz yapmayın, beceremezsiniz' dediler ama 'Biz yapacağız, 8 Haziran'da başlayacak' dedik. Sonra onlar da aynı tarihte yaptı. Biz, okulların kapanış tarihini düşünerek festivali 8 Haziran'da başlattık.”
ATO Başkanı Bezci, diğer bir soru üzerine, alışveriş festivali yapacak başka illerin de olduğunu söyledi.
 İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile yaptıkları bir konuşmayı da anlatan Bezci, İzmir, Konya ve Bursa'da da alışveriş festivali yapılmasının istenildiğini ifade etti.
 
 Ankara'da alışveriş, Ürgüp'te tatil 

Haberin Devamı

Festivali, önümüzdeki yıllarda daha da güçlendireceklerinin altını çizen Bezci, sözlerini şöyle tamamladı:
 “Mesela 'Gel Ankara'da alışverişini yap, git Ürgüp'te veya Antalya'da tatil yap' diyeceğiz. Bunun yollarını bulacağız. Ankaralı işadamlarının da bu işe biraz daha sahip çıkması, daha sosyalleşmesi lazım. Spora, müziğe daha fazla destek vermeliler. Ankara'da bölgesel bir olimpiyat olsa mesela çok güzel olur veya sporcularımıza sponsor olarak Ankara'nın adını çok iyi bir şekilde duyurabiliriz. Bu şehrin her şeyden önce, turizmden para kazanabileceğini öğrenmesi lazım. Esnaf da bunu öğrenecek. Nevşehir kazanıyorsa Ankara neden kazanmasın? Onun için bu şehre daha çok turizm yatırımı yapmamız gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!