Ankaragücü’nde yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nde yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2016 14:02

İlyas Ertem Sümer’in kulüp başkanı olduğu dönemde, 2014 yılında açılan ve Ahmet Gökçek yönetiminin yaptığı harcamaların yetkisiz olduğu iddiasını taşıyan dava sonuçlandı. Yargıtay, 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararı bozdu.

Haberin Devamı

Ankaragücü futbol takımı yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken, kulübü yakından ilgilendiren bir konuda daha önce açılan davanın Yargıtay süreci de tamamlandı. İlyas Ertan Sümer’in başkanlığı döneminde, “Ahmet Gökçek yönetiminin yaptığı tüm harcamaların yetkisiz olduğu” iddiası ile Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Dava, 22 Mayıs 2014 tarihinde sonlanmış, mahkeme kulüp lehine karar vermişti. 2 yıllık sürecin ardından Yargıtay kararını açıkladı. 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği “Ahmet Gökçek yönetiminin tüm harcamaları yetkisiz” olduğu yönündeki karar, Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, davayı bozma gerekçesi olarak, yönetim kurulunun değil, Kulüp Genel Kurulunun bu konuda bir karar alması gerektiğini, iç hukuk yolları tükenmeden, üst mahkemelerde bu konunun görüşülemeyeceğini ileri sürdü.
21 Haziran 2016 tarihinde toplanan Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nde görevli 5 hakimden 4’ü, son karar lehine oy verirken, heyetten bir üye 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararının onanması yönünde oy kullandı. Yargıtay’dan da 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden çıkan karar yönünde bir karar çıkması durumunda Ankaragücü yönetiminin kulübün yaşadığı zararları tazmin etmek için Ahmet Gökçek ve yönetimine dava açabileceği ileri sürülüyordu. Yargıtay’ın bu kararın ardından, kulübün geçmiş dönem yönetiminden zararı tazmin edebilmesi için Kulüp Genel Kurulunda, bu konuda bir önerge gelmesi ve oylamanın ardından tekrar hukuki mücadele başlatması gerekecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!