Ankaragücü seri hedefinde

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü seri hedefinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 14:41

Sarı-lacivertliler, ligin 23. haftasında, bugün Samsunspor ile deplasmanda zorlu bir maça çıkacak. Karadeniz temsilcisi, evindeki son 3 müsabakayı kazanırken, 4 maçtır da rakiplerine yenilmiyor.

Haberin Devamı

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin ikinci yarısına iyi başlayamayan ve liderliği kaptıran Ankaragücü, bugün çıkacağı Karadeniz seferi ile birlikte yeni bir seri yakalamayı hedefliyor. Sarı-lacivertliler, deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak. Karşılaşma, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak.
İkinci yarının ilk 5 haftasında, bir kez kazanan, diğer maçlarda; 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Ankaragücü, son maçta, seyircisi önünde Çaykur Rize’ye 4-2 yenilip, büyük bir hayal kırıklığına uğrasa da lider Ümraniyespor’un da kendi sahasında Eskişehirspr’a 1-0 telsim olmasının ardından, çok büyük bir kayıp yaşamamış oldu.
Samsun toparlanmaya başladı
Ankaragücü gibi ekonomik sorunlar yaşayan ve kulüp yönetimi kayyuma devredilen Samsunspor, kendi sahasında oynadığı son 3 maçı kazandı. Kırmızı-beyazlılar, toplamda da 4 maçtır kaybetmiyor. Ligin ilk yarasında Ankara’da oynanan müsabakayı, Ankaragücü son dakikada Umut Nayir’in attığı golle 1-0 kazanmıştı. Ankaragücü’nde cezasını tamamlayan Kenan Özer, bugünkü maçta takımdaki yerini alabilecek.
Samsun’dan galibiyetle dönmeyi hedefleyen Ankaragücü, hafta sonunda 19 Mayıs Stadı’nda lig sonuncusu Gaziantepspor’u ağırlayacak.
Rekabette ibre rakipten yana
Ankaragücü ile Samsunspor, geride kalan dönemde, 70 resmi müsabakada karşı karşıya geldi. Bu maçlarda, Samsunspor 30 kez kazanırken, Ankaragücü 20 galibiyet elde etti. 20 maç da berabere sonuçlandı. Samsun’da oynanan karşılaşmalarda ise ev sahipi tatım 18 galibiyet alırken, Ankaragücü 6 kez sahadan galip çıktı. 11 müsabaka da berabere bitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!