Ankara'da uluslararası vurmalı çalgılar festivali

Güncelleme Tarihi:

Ankarada uluslararası vurmalı çalgılar festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 11:18

Ankara'da uluslararası vurmalı çalgılar festivali

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA'da bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen 'Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali'nin gala konseri 25 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahnesinde düzenlenecek. Öğrenciler festivalde ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaşacak.
Uluslararası Vurmalı Çalgılar Sanatçısı Dinçer Özer önderliğinde gerçekleştirilen 12'inci Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali'nin gala konseri bu yıl 25 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahnesinde düzenlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası destekleriyle düzenlenen gala konseri; okul öncesi, ilk, orta, lise, üniversite, özel vurmalı çalgılar toplulukları ve engelli toplulukları kapsıyor. Her yıl çok yoğun ilgiyle karşılanan festivale bu yıl da çok yoğun talep oldu. Festival kapsamında yurdun her tarafından gelen talepler değerlendirildi ve seçilen öğrenciler provalara katıldı. Bu öğrenciler, festival günü yerli-yabancı vurmalı çalgılar ustaları ile aynı sahneyi paylaşmanın gururunu ve heyecanını paylaşacak. 
'EĞİTİME KATKIDA BULUNMAK BİZİ MUTLU EDİYOR'
Festival ile ilgili bilgi veren Dinçer Özer, Anadolu kültürünün vazgeçilmez öğesi olan davulu, ön plana çıkarmak ve hak ettiği tanıtımı sağlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Artık bir dünya projesi olan festival konusundaki amacımız, bu tanıtımla birlikte, vurmalı çalgıların eğitimde faydalarını göstermek ve her okula bir vurmalı çalgılar odası kazandırmak. Bu çalışmalarımız, çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini ifade edebilecekleri sanat ortamlarını hazırlıyor ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulmalarını sağlıyor. Bugüne kadar birçok okulumuzda vurmalı çalgılar odası açıldı. Eğitime bu açıdan katkıda bulunmak bize mutluluk veriyor ve amaçlarımızın gerçekleştiğini gösteriyor. Birçok kentimizden davet alan festival etkinliklerimiz için yerel yönetimler ve sivil organizasyonlar, ayrıca bizimle çalışmak isteyen kişi ve kurumlarla işbirliğine de hazırız. Festivalin bu yıl da çok coşkulu ve heyecanlı geçmesini bekliyoruz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!