Ankara’da toplu taşımaya zam geldi! İşte yeni tarife!

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da toplu taşımaya zam geldi İşte yeni tarife
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 13:25

31 Ocak 2016 Pazar günü itibariyle İstanbul’da toplu taşıma araçlarına gelen zammın ardından başkentte de toplu taşımaya zam geldi. UKOME Genel Kurulu tarafından belirlenen zamlı tarifeye göre EGO (Elektrik Gaz Otobüs İşletmesi), Ankaray ve metro ücretlerine zam uygulandı. Peki, Ankara’da toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu? İndirimli ücretler değişti mi? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Konuyla alakalı Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, belirlenen zamlı tarifeye göre EGO, Ankaray ve metro ücretlerinde tarife değişikliğine gidildiği bilgisi verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada zamlı tarifelerin 4 Şubat 2016 Perşembe günü uygulamaya gireceği bildirildi. Buna göre bu tarihten itibaren EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'da tam biniş ücreti 2,35 lira, indirimli biniş ücreti ise 1,75 lira olacak.

Öte yandan EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'da aktarma ücreti olarak 0,80 kuruş gibi bir fiyat belirlendiği söylendi.

BAŞKENTTE MİNİBÜSLERE DE ZAM!

Yapılan açıklamayla beraber özel halk otobüslerine ve minibüslere yapılan zamlı ücretler de bildirildi. Buna göre göre özel halk otobüslerinde (ÖTA, ÖHO) tam biniş ücreti 2,55 lira, indirimli biniş ücreti ise 1,75 lira olacak.

Haberin Devamı

Minibüs seferlerinde ise kısa mesafe ücreti 2,55 lira olarak belirlenirken, uzun mesafe ücretinin 2,90 lira olacağı bilgisi verildi.

İSTANBUL’DA DA TOPLU TAŞIMAYA ZAM GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da da toplu taşımaya za gelmişti. Ani gelen zamlara şaşıran vatandaşlar 31 Ocak tarihinden beri zamlı fiyatlarla yolculuk ediyorlar.

UKOME tarafından İstanbullu vatandaşlar için açıklanan yeni tarife ise şu şekilde:

BİLET FİYATLARI

Tam Bilet – 2,30

Öğrenci – 1,15

İndirimli Bilet – 1,65

AYLIK MAVİ KART

Tam mavi kart – 185 TL

Öğrenci mavi kart – 80 TL

BAKMADAN GEÇME!