Ankara'da nasıl stres atılır

Güncelleme Tarihi:

Ankarada nasıl stres atılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2013 02:20

Ankara’nın yakın çevresinde yer alan doğal mekanlar, kentin stresinden kaçmak isteyenlere kapılarını açıyor. Özellikle hafta sonları Başkentliler, kent dışına çıkarak, doğa ve tabiatla baş başa kalıyor.

Haberin Devamı

KARAGÖL

Çubuk ile Kızılcahamam arasında, Kavak Dağı ile Yıldırım Dağı eteğinde küçük fakat çok derin bir krater gölü olan Karagöl’ün şehir merkezine uzaklığı 80 kilometre. Gölün çevresi doğal güzelliğe sahip. Her iki tarafı dağ yamaçlarına yaslı olup, etrafı çam ve dağ kavağı ile çevrili. Göl kenarındaki ormanların içinde kaynak suları var ve bu sular çıkış noktasında oldukça soğuk. Hatta kayaların aralarından çıkan suyun son derece soğuk olmasından dolayı ağustos ayında dahi donduğu görülüyor.

ABANT GÖLÜ

Türkiye’nin en güzel göllerinden biri olan Abant, Ankara’ya sadece iki saat uzaklıkta. Etrafından oteller ve restoranlar olan göl, çam ve köknar ormanlarıyla çevrili. Her mevsim ayrı bir güzellikteki göl, birkaç kaynak suyu, iki-üç kısmen devamlı olan akarsu ve özellikle de kar ve yağmur suları ile besleniyor.

ILGAZ DAĞI

Haberin Devamı

Ankara’ya iki saat uzakta olan Ilgaz Dağları, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek dağ kütlesi. En yüksek zirvesi Büyükhacat tepesi 2587 metre, ikinci zirvesi Küçükhacat tepesi ise 2546 metre yükseklikte. Kış sporları tesisleri Ilgaz Milli Parkı içinde yer alıyor. Kayak merkezinde bir adet çift iskemleli telesiyej tesisi ile bir adet teleski tesisi bulunuyor. 700 metre uzunluğundaki telesiyej tesisi, saatte 750 kişi, 950 m uzunluğundaki teleski ise saatte 1000 kişi kapasitesinde.

KAPADOKYA

Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden Kapadokya, Ankara’ya üç saat uzaklıkta yer alıyor. Avanos, Ürgüp, Göreme, Akvadi, Uçhisar ve OrtahisarKaleleri, El Nazar Kilisesi, Aynalı Kilise, Güvercinlik Vadisi, Derinkuyu, Kaymaklı, Özkonak Yeraltı Şehirleri, Ihlara Vadisi,Selime Köyü, Çavuşin, Güllüdere Vadisi, Paşabağ-Zelve belli başlı görülmesi gereken yerler. Kayalara oyulmuş geleneksel Kapadokya evleri ve güvercinlikler yörenin özgünlüğünü dile getiriyor.

KIZILCAHAMAM

Başkent’in oksijen kaynağı Kızılcahamam, şifalı suları ve termal tesisleriyle her mevsim çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Dağlık ve ormanlık bir ilçe olan Kızılcahamam, 1712 kilometrekarelik bir alanı kaplar. İç Anadolu ile Karadeniz arasında geçişi sağlıyor. Köroğlu Dağları ilçenin en önemli dağı, Sakarya Irmağı’nın kollarından biri olan Kirmir Çayı da ilçedeki en önemli akarsudur. İlçede birçok hastalığa deva olan şifalı sular, İlkçağdan beri kullanılagelmiştir. Başta romatizmal olmak üzere birçok derdine deva arayan hastalar özellikle yaz mevsiminde ilçeye gelip 1-2 haftalık sürelerle kalırlar.

TUZGÖLÜ

Haberin Devamı

Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin ikinci büyük ve en sığ gölü olan Tuz Gölü, İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırının kesiştiği yerde yer alıyor. Türkiye’nin tuz ihtiyacının %40’ü bu gölden sağlanıyor. Göl, özellikle fotoğrafçılarında en sevdiği mekanlar arasında.

BEYPAZARI

Şüphesiz ki Ankara’nın en ünlü ilçesi Beypazarı. Şehre 100 kilometre uzaklıktaki ilçe, tarihi evleri, geleneksel el sanatları ve mutfağıyla turist akınına uğruyor. Yıllar boyu gümüşü, bakırı, demiri, deriyi, ipeği işleyen Beypazarı halkı bu sanatlardan geçimini sağlamaya devam ediyor. Günlük yaşamın bir parçası olarak karşımıza çıkan el emeği göz nuru ürünler yalnızca turistlere hitap etsinler diye işlenmemekte; aynı zamanda, yöre halkının ihtiyaçlarına cevap vererek bir gelir kaynağı teşkil ediyor. Telkari, Beypazarı’na Ahilik yoluyla kazandırılmış bu sanat Beypazarılılar için oldukça eski bir uğraş. Telkari işçiliğiyle kemer, kolye, bilezik, küpe, iğne, başlık gibi takı ve aksesuarlar yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!