Ankara'da Filistinliler için gıyabi cenaze namazı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada Filistinliler için gıyabi cenaze namazı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 16:33

Ankara'da Filistinliler için gıyabi cenaze namazı

Haberin Devamı

Muhammet BAYRAM- Mehmet DEMİR/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Hacı Bayram Camisi'nde İsrail askerlerinin katlettiği Filistinliler için öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.
ABD'nin Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto ederken İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için Hacı Bayram Camisi'nde öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bazı siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Namazın ardından basın açıklaması yapan AK Parti Ankara İl Başkanı Başkanı Hakan Han Özcan, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımasının kabul edilemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:
 "ABD, bu girişimiyle Birleşmiş Milletleri (BM), BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça taraf olduğunu ilan etmiştir. İsrail'e böyle devam etmesi halinde, eninde sonunda akıttığı masum kanlarında boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Uluslararası kuralların ve vicdanın bu derece hoyratça çiğnenmesi, hiç kimsenin kendini güvende hissetmediği bir dünyaya doğru gidildiğinin ifadesidir. Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin kendi dini ve tarihi hafızalarını muhafaza ettiği Kudüs'te bu dengenin bozulması, çok daha büyük sorunları tetikleme potansiyeline sahiptir. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti ve bağımsız Filistin devletinin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!