Ankara'da 1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada 1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 11:34

Ankara'da miting alanı olarak tertip edilen ve yoğun güvenlik önlemleri alınan Kolej Kavşağı, bomba ve patlayıcı madde aramasının ardından vatandaşların girişine açıldı. Vatandaşların 7 ayrı güvenlik noktasında detaylı olarak üst araması yapıldıktan sonra alana girişlerine izin veriliyor. Etkinlik nedeniyle 4 binin üzerinde polis görev yapıyor. Öte yandan HAK-İŞ Konfederasyonu'nun bu yıl Sakarya'da kutladığı 1 Mayıs etkinliğine 15 bin kişi katılırken, İzmir'de bu yıl güvenlik önlemlerine daha çok özen gösterildiği görüldü.

Haberin Devamı

10 Ekim 2015'teki miting öncesi tren garı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından başkentte sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen etkinlikler için belirlenen Kolej Kavşağı, patlayıcı madde aramalarının ardından vatandaşların girişine açıldı. 

Kurtuluş Kavşağı'nda köprü altına, Dikimevi, Cebeci, Kolej Meydanı Aksu Caddesi gelişlerine, Ziya Gökalp Caddesi'ne ve toplamda 7 ayrı noktaya arama noktası kuruldu.

Kolej'deki kutlamalar için geniş güvenlik önlemleri alındı. Kolej meydanı ile Kurtuluş Kavşağı arası polis bariyerleriyle kapatıldı. Miting alanına gelen kişiler, detaylı üst aramasından geçiriliyor.

Arama noktasından geçen vatandaşlar, iki tarafı bariyerlerle kapatılan Ziya Gökalp Caddesi üzerinden Kolej Kavşağı'na yürüyor.
Kolej Meydanı'nda kutlamalar için büyük bir stant kuruldu. Stanttaki pankartlarda "Güvenli İş, Güvenlik Gelecek " ve 'Barış, demokrasi, özgürlük", "Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, TTB", yazılı pankart asıldı.

Haberin Devamı

MEYDANA KOŞARAK GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Kolej Meydanı'na gelen bir grup, 1 Mayıs gösterilerinin yapıldığı alana koşarak girmek isterken polis ile karşı karşıya geldi. “İsyan” diyerek polis araçlarına doğru koşmaya başlayan grup ile polis arasında yaşanan kısa süreli atışmanın ardından grup polis noktasından geçerek alana girdi. 

Kolej Meydanı'nda yapılan 1 Mayıs etkinliklerine CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da katılırken, alan çevresinde alınan geniş güvenlik önlemlerinin yanı sıra polis helikopteri de alan üzerinde devriye uçuşu yapıyor.

MİTİNG ALANI HAVADAN DA TAKİP EDİLECEK

Polis helikopteri, kutlamalar nedeniyle Kızılay, Sıhhiye ve Dikimevi arasında trafiğe kapatılan yollar ile etkinlik ve yürüyüşün düzenleneceği yer ve güzergah üzerinde sürekli denetim yaparak, birimleri olumsuzluklara karşı yönlendirecek. 

Etkinlik nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğünün sabah saat 08.00'den itibaren trafiğe kapatılacağını açıkladığı cadde ve sokaklar şöyle:
"Kurtuluş Kavşağı, Celal Bayar Bulvarı, Cemal Gürsel Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi, A. Adnan Saygun Caddesi, Aksu Caddesi, Libya Caddesi, Prof. Dr. Nusret Fişek Caddesi, Sıhhiye Köprüsü üzeri Celal Bayar Bulvarı Kurtuluş istikameti, Süleyman Sırrı Sokak girişi, Yenişehir Pazar Yeri karşısında bulunan kavşak ile Kolej Meydanı."

Haberin Devamı

Ankarada 1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemi

HAK-İŞ'İN SAKARYA'DAKİ KUTLAMALARINA 15 BİN KİŞİ KATILDI 

HAK-İŞ Konfederasyonu'nun bu yıl Sakarya'da kutladığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne 32 ilden yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yürüyüş sırasında karanfiller dağıtarak 1 Mayıs'ı kutladı.1 Mayıs kutlamaları için 32 ilden gelen sendika üyeleri Adapazarı Kent Meydanı'nda toplandı.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve sendika üyeleri, Yeni Cami önünden etkinliklerin yapılacağı meydana kadar yürüdüler. Arslan, sendika üyeleri ve işçiler yol boyunca vatandaşlara ve polis memurlarına karanfil vererek, herkesin bayramını kutladı.

Haberin Devamı

İşçiler, "Teröre hayır", "Yaşasın 1 Mayıs", "İlkeli, onurlu, kararlı sendikacılık", "Taşerona hayır", "5620 sayılı kanun kaldırılsın", "İnsanca üretim, insanca yaşam" yazılı dövizler taşırken, mitingin yapılacağı Kent Meydanı'na gelindiğinde halaylar çekildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı alanda konser verdi. 

Kent Meydanı'nda resmi polislerin yanı sıra çok sayıda sivil poliste görev yaparken, kutlama nedeniyle çevre illerden de yaklaşık 3 bin polisin Sakarya'ya geldiği bildirildi. 

İZMİR:  TANINMAYAN KİŞİLERİ GÖREVLİLERE BİLDİRİN

İzmir’de, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına katılan grupların Gündoğdu Meydanı’na gelişleri sürüyor. Slogan atıp marşlar ve şarkılar söyleyen grupların kortej halinde yürüyüşleri devam ederken, kutlamalarda bu yıl güvenlik önlemlerine de daha çok özen gösteriliyor. Önceki yılların aksine katılımcılar, tertip komitesinin talebi doğrultusunda iki ayrı arama noktasından geçip sonra kortej oluşturuyor, alana girmeden bir kez daha aranıyor. Kutlamalara sırt çantalarıyla katılmama çağrısı yapıldı, kortej içerisinde grup tarafından tanınmayan kişilerin, görevlilere bildirilmesi istendi.

Haberin Devamı

Gündoğdu Meydanı’ndaki 1 Mayıs kutlamaları öncesinde, hem polis hem de tertip komitesi güvenliğe büyük önem verdi, ilk plana aldı. Etrafı tamamen bariyerlerle kapatılmış olan kutlamanın yapılacağı meydanda, polis ve bomba uzmanı köpekler arama yaptı. Sahneye ve kullanılacak malzemelere kadar her noktasında inceleme yapılan meydan, gerekli güvenlik onayını aldıktan sonra tertip komitesine kutlama için teslim edildi.

'LAİKLİK' VURGUSU

Kortej yürüyüşleri de saat 11.30 sıralarında başladı. DİSK ve KESK’e bağlı sendika üyeleri, Konak Meydanı eski Sümerbank binası önünden yürüyüşe geçti. Başta HDP olmak üzere çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin toplanma alanı da Cumhuriyet Meydanı oldu. Türk İş’e bağlı sendikaların üyeleri ise, Alsancak Limanı’ndan alana yürüdü. İşçiler, 1 Mayıs İşçi Marşı ve şarkıları söyleyip, sloganlar attı. Taşınan dövizlerle mesajlar verildi. İzmir’deki 1 Mayıs kutlamalarında laiklik, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına özelikle vurgu yapıldı. 
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın, karşılama anonslarını ve sunumunu yaptığı kutlamalarda, Doğu ve Güneydoğu illerindeki sokağa çıkma yasaklarını eleştiren açıklamalar yaptıkları için görevlerinden alınan Türk Tabipler Birliği üyesi Dr. Fatih Sürenkök ile KESK sözcüsü Bahri Akkan’ın, ortak açıklamayı okuyacakları öğrenildi. Açıklamalardan sonra da, sanatçı İlkay Akkaya konser verecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!