Ankara’ya sahip çıkmalısınız

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya sahip çıkmalısınız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 00:00

Gazi Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, ‘’Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet müdafaa ve muhafaza edecek olan gençler, Ankara’ya sahip çıkmalısınız. Ankara sadece Türkiye’nin başkenti değildir, Cumhuriyet demektir. Bunu Türk devleti için yapmalısınız’’ dedi.

GÜ Rektörlüğü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ankara Kulübü tarafından Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 90. yılı etkinlikleri kapsamında panel düzenlendi.

GÜ Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen panele, Rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan, Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Rektör Ayhan, açılışta yaptığı konuşmada, milli mücadele hareketinde Ankara’nın çok önemli bir yer tuttuğunu, Ankara halkının her zaman inanç ve umutla bu hareketin içinde yer aldığını söyledi. İlk milli eğitim şurasının da Ankara’da yapıldığını anlatan Ayhan, ‘’Burada yeni kurulacak devlette eğitim sisteminin nasıl olması gerektiği tartışılmıştır ve eğitimin ‘karma’ olacağı belirtilmiştir’’ dedi.

Ayhan, eğitim sistemine ilişkin ilk önemli toplantının Ankara’da yapılmasının, Atatürk’ün Ankara’yı ne kadar önemsediğinin ve yarının başkenti olarak seçtiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde de Ankara’yı gençlere emanet ettiğini dile getiren Ayhan, ‘’Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet müdafaa ve muhafaza edecek olan gençler, Ankara’ya sahip çıkmalısınız. Ankara sadece Türkiye’nin başkenti değildir, Cumhuriyet demektir. Bunu Türk devleti için yapmalısınız’’ diye konuştu.

‘’Son zamanlarda Ankara önemli şekilde unsurlarını kaybediyor’’ diyen Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Şu anda Türkiye’de bankaların genel müdürlükleri İstanbul’a taşınmıştır. Ankara’da sadece kamu bankaları kalmıştır. Bunların taşınması için de ciddi hazırlıklar yapılmaktadır. Merkez Bankası’nı taşımak üzere faaliyetler sürdürülmektedir. Ülkenin merkezi Başkent’tir. Sürece yönelik itirazlara örnekler verilmektedir. Oysa, 2 ülke dışında hiçbir ülkede bankalar başkentin dışında değildir. Sonuç olarak, Ankara Cumhuriyet demektir ve bu felsefenin korunması için Ankara’ya sahip çıkılmalıdır.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!