Ankara ıssız kent olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Ankara ıssız kent olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 15:17

Terör saldırılarının ardından Başkent’te sekteye uğrayan ticareti ve sosyal yaşamı normale döndürmek için harekete geçen Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkent’teki alışveriş merkezleri, cadde esnafı ve sivil toplum örgütü liderleriyle toplantılar yapıyor

Haberin Devamı

İlk toplantıda AVM yatırımcıları ve yöneticileri, terör nedeniyle piyasalarda yaşanan durgunluğun nasıl aşılacağı konusundaki görüş ve önerilerini dile getirdi. ATO Başkanı Salih Bezci, “Tüccar olarak, vatandaş olarak sıkıntılı durumdayız. Ancak bunlar geçici. Bu günleri hep birlikte aşacağız. Bu toplantılardan çıkacak ortak akılla, şehrimize sahip çıkacağız. Türkiye’nin başkenti ıssız kent olmayacak” dedi. Bezci, esnaf ziyaretleri kapsamında Siteler ve Ulus’u gezeceklerini belirtti.

AVM’DEN AĞLAYARAK ÇIKANLAR OLDU

Gordion AVM Genel Müdürü Meriç Kaptan, geçtiğimiz haftalarda AVM’de canlı bomba yakalandığı yolundaki söylentinin asılsız olduğunu belirterek, “Böyle bir şey yoktu. Ancak insanları kontrol edemedik. Ağlayarak AVM’den çıkanlar oldu. AVM’lere karşı bir önyargı var. Bu algıyı değiştirmeliyiz” dedi. Ankamall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kirman da 104 bin takipçisi bulunan bir hesaptan atılan “asılsız ihbar tweeti” nedeniyle panik yaşandığını, hesabın gereksiz yere kaosa sebep olduktan sonra kendiliğinden kapatıldığını hatırlatarak, vatandaşların doğru bilgilendirilmesini sağlamak için Twitter’daki kötü niyetli hesapların basın yoluyla ifşa edilmesi gerektiğini savundu. AVM yöneticileri, alışveriş merkezleri ile ilgili olumsuz algının değiştirilmesi için çalışmalar yürütülmesini, vatandaşların normal sosyal yaşama dönmesi için etkinlikler ve sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesini, Emniyet Müdürlüğü’nün AVM’lerde polis görevlendirme uygulamasının devam etmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!