Ankara Büyükşehir Belediyesi, Talep Üzerine 450 Türkmen Aileye, Temel İhtiyaç Maddeleri Yardımında Bulunacak

Güncelleme Tarihi:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Talep Üzerine 450 Türkmen Aileye, Temel İhtiyaç Maddeleri Yardımında Bulunacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 11:46

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Irak’ta DAEŞ tehdidinden dolayı yerlerinden göç etmek zorunda kalan Türkmenler için kurulan Kerkük/Yahvaya kampında yaşayan 450 aileye temel ihtiyaç malzemeleri gönderecek.
Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapılan olağan Meclis toplantısında sunulan önergeyle, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği’nin yardım talebine ilişkin Dışişleri Bakanlığı yazısı okundu. Önergede, Irak’ta DEAŞ tehdidinden dolayı göç etmek zorunda kalan Türkmenler için kurulan Kerkük /Yahvaya kampında yaşayan 450 ailenin temel gıda malzemelerine ihtiyaç duyduğu ve bütçe imkanları dahilinde destek sağlanmasının yararlı olacağı belirtildi. Önerge oybirliğiyle kabul edildi.
Toplantıda, ilçelerdeki parklarda sulama amaçlı kullanılan şebeke suyunun, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından en düşük limitten ücretlendirilmesi ve atık su ücreti de alınmamasına ilişkin önerge, oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Meclis toplantısında oybirliğiyle, Çankaya Yakupabdal Mahallesi’ne, büyük bir mahalle olması gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bir park yapılması ve ağaçlandırılması da kararlaştırıldı.
Belediye Meclis Toplantısında ayrıca "BELMEK ve BELTEK kursiyerlerinden 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde alınan 20 TL kayıt ücretinin, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde alınmaması" yönündeki Başkanlık yazısı da oybirliğiyle kabul edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!