Ankara Barosu'nun yeni yönetimi Ata'nın huzurunda

Güncelleme Tarihi:

Ankara Barosunun yeni yönetimi Atanın huzurunda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 16:22

Ankara Barosu'nun yeni yönetimi Ata'nın huzurunda

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Barosu Başkanlığı'na yeniden seçilen Hakan Canduran ve yeni yönetimi, Anıtkabir'i ziyaret etti. Canduran başkanlığında gerçekleşen Anıtkabir ziyaretine, Ankara Barosu'nun 64. Olağan Genel Kurulu'nda yenilenen Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu'nun üyeleri ile Türkiye Barolar Birliği delegeleri ve Ankara Barosu'na üye avukatlar katıldı.

Hakan Canduran, Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk sunup saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzalayan Hakan Canduran, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Ankara Barosu 64. Olağan Genel Kurulu'nun seçtiği Ankara Barosu Başkan ve kurulları olarak, meslektaşlarımızla birlikte huzurunuzdayız. Kurduğunuz Cumhuriyet, ne yazık ki yine olağanüstü günlerden geçiyor. Bilmenizi isteriz ki Cumhuriyet ilkelerini, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, demokrasiyi ve evrensel hukuk değerlerini 92 yıldır yılmadan savunan Ankara Barosu'nun yeni yönetimi olarak, bu olağanüstü dönemde bu değerleri çok daha gür sesle savunmaya devam edeceğiz. Çünkü bu olağanüstü günlerin tek reçetesinin Siz'in ilkeleriniz olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu zor günleri laiklik ilkesinden ödün vermeden hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, demokrasiyi ve evrensel hukuk kurallarını egemen kılarak aşabileceğimizin bilincindeyiz.

Ankara Barosu'nun Siz'in Cumhuriyet'in kuruluş sürecinde gösterdiğiniz azim ve kararlığa sahip yeni yönetimi olarak, halkımızın yaşamını insan hakları ve evrensel hukukun güvencesi altında sürdürebilmesi için gereken her türlü çabayı göstereceğimize; kurduğunuz Cumhuriyet'i yıkmaya çalışanlarla yılmadan mücadelede edeceğimize ve en büyük eseriniz olan Cumhuriyet'in yıkılmasına asla müsaade etmeyeceğimize söz veriyoruz. İlkeleriniz, bu dönemde de Ankara Barosu'nun yolunu aydınlatmaya devam edecek."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!