Ani 5 ölümden 1'i kalp krizi

Güncelleme Tarihi:

Ani 5 ölümden 1i kalp krizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 14:46

Ani 5 ölümden 1'i kalp krizi

Haberin Devamı

Deniz BAŞLI /ARDAHAN (DHA)- Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Özkan, Dünyada her ani 5 ölümden 1'inin kalp krizi kaynaklı olduğunu bildirdi.

Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Özkan, 'Kalp Krizi: Nedenleri, Tanısı, Tedavi Seçenekleri’ konulu bir konferansını ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vesile Düzgüner, idari ve akademik personel ile öğrenciler izledi. Günümüzün önemli sağlık sorunlarından biri olan kalp krizi hakkında merak edilen pek çok şeyi anlatan Prof. Dr. Mehmet Özkan, kalp krizinin nedenleri, tanısı ve tedavi yöntemlerini görsellerle desteklenen bir sunumla anlattı. İyi, dengeli beslenme ve spor ile kalp krizinin engellenebileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Özkan, özetle şunları söyledi:

"Kalp krizinin en önemli sebeplerinden olan damar tıkanıklığının farklı türleri vardır. Kalp krizini kalp kasının bir bölümünün o bölgeye yetersiz kan gitmesi nedeniyle fonksiyon dışı kalması ya da fonksiyonun azalması şeklinde tanımlayabiliriz. Damarlar kısmi tıkalı veya tam tıkalı olabilir. Dünyada her 5 ani ölümünden 1'inin kalp krizinden olduğunu düşündüğümüzde olayın ciddiyetini daha iyi anlayabiliriz."

Sunumun ardın konferans soru-cevap şeklinde devam etti. Programın sonunda ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, konferansı veren Prof. Dr. Mehmet Özkan’a teşekkür belgesi verdi.

FOTOĞRAFLI



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!