Anaokuluydu suç yuvası oldu

Güncelleme Tarihi:

Anaokuluydu suç yuvası oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 15:51

Beş yıl öncesine kadar anaokulu olarak kullanılan Yenimahalle’nin Beştepe Mahallesi’ndeki üç katlı bina sahipsiz kalınca suç yuvasına döndü. Mahallelinin kâbusu haline gelen binayle ilgili çok sayıda şikâyet alan muhtar Hatice İzmirli, “Yıkılsın, moloz halinde bırakılsın ona bile razıyız” dedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Beştepe Mahallesi Merhale Caddesi’nde, beş yıl öncesine kadar Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) anaokulu olarak kullandığı üç katlı bina, bugünlerde tinercilerin meskeni haline geldi.
Binanın, ‘depreme dayanıksız olduğu’ gerekçesiyle tadilata alındıktan sonra yeniden kullanıma açılmadığını söyleyen Beştepe Mahallesi muhtarı Hatice İzmirli, “Sahipsiz kalınca önce camları kırıldı, sonra da içindeki eşyaları çalındı. Şimdi ise bina bağımlıların meskeni oldu” dedi.
Metruk halde duran binanın hemen karşısında bulunan iki okul için de tehdit oluşturduğunu ifade eden muhtar İzmirli, şunları söyledi:
“Karşısında Sofuoğlu İlkokulu ve Metin Emiroğlu Ortaokulu var. Bu okullar için tehlike oluşturuyor. Mahalle sakinleri şikâyet için bana geliyor. Bir ara bina pencerelerine demir korkuluklar yapıldı, o da çare olmadı. Hurdacılar gelip söktü, eşyaları çalındı, herş eyi talan edildi. Fuhuş yapan, uyuşturucu kullanan, tiner-bali çeken, içki içen... Binada her türlü olumsuz olay var. Kimin girip kimin çıktığı belirsiz. Başvurmadığımız birim kalmadı. Sahip çıkılmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

Anaokuluydu suç yuvası oldu

UMUDUMUZ VALİLİK

İtfaiye defalarca çıkan yangınları söndürdü. Yanındaki bina da yangın tehlikesi yaşadı. Mahallenin korkulu rüyası haline gelen bir yapı burası. Yıkılsın, moloz halinde bırakılsın ona bile razıyız. Son olarak Ankara Valiliği’nin mahallelerdeki metruk binalarla ilgili talebi üzerine detaylı yazımızı geçen hafta kaymakamlık aracılığıyla ilettik. Umudumuz Valilik’ten bir sonucun çıkması.”

BAKMADAN GEÇME!