Anamur'da sokakta kitap okudular

Güncelleme Tarihi:

Anamurda sokakta kitap okudular
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 13:16

Anamur'da sokakta kitap okudular

Haberin Devamı

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde 52'nci Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte vatandaşlar trafiğe kapatılmış caddede bir araya gelerek okuma alışkanlığının kazandırılması için bir saat kitap okudu.
Bankalar Caddesi üzerinde gerçekleşen etkinliğe Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ve Kütüphane Müdürü Dursun Yağmur, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Okullardan caddeye kitap okumaya gelen öğrenciler, sandalyelere ve işyerlerinin önlerine oturarak kitap okudu. Bu davranışları ile kitabın her yerde okunabileceğini gösteren öğrenciler, caddede renkli anların oluşmasına neden oldu.
Etkinlikte kitap okuyanlardan Kaymakam Cengiz Cantürk, hayatını hapishanede geçiren bir kişinin yaşamından kısa bir bölüm okuduğunu belirterek, bu kısa bölümde empati yaptığını söyledi. Başkanı Türe de Bekir Yıldız'ın Kerbela adlı eserinden okuduğu bölümden çok etkilendiğini dile getirdi.
Okuma etkinliğine katılan yazarlar öğrencilere kitaplarını imzalarken belediye de öğrencilere ve katılımcılara çikolata, kek ve meyve suyu ikram etti.
Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)
MÜ(ÖK)(31.03.2016,FOTOĞRAFLI,GÖRÜNTÜ)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!