Anamur Huzurevi'nin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Anamur Huzurevinin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 12:36

Anamur Huzurevi'nin temeli atıldı

Haberin Devamı

MERSİN’in Anamur İlçesi'nde yapılacak huzurevinin temeli atıldı.
Törene Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, İlçe Müftüsü Zeynal Abidin Çınar, Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Uğur Çınar ile vatandaşlar katıldı. Güzelyurt Mahallesi'ndeki tesisin temel atma töreninde konuşan Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Tuğrul Ayhan, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayhan, huzurevinin 8 bin 400 metre arazi üzerinde kurulacağını ve 100 yataklı olacağını söyledi.
Belediye Başkanı Türe de ''Bir çok yerin başaramadığı huzurevini yapmayı inşallah biz başaracağız. Anamur Huzurevi, Türkiye'nin ötesinde öncelikle insanlığa bir hizmettir. Böyle bir hizmetten, siyasi ya da başka bir rant beklemek büyük bir yanlış olur'' dedi. 
Kaymakam Cantürk de Anamur'daki hizmet süresi bitmeden huzurevinin temelinin atılmasından mutlu olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
"Bu beni son derece duygulandırdı. Buranın arazisi, hazine arazisi. Buranın tahsisi bir vakfa yapılamıyordu. Bu noktada 'Belediyemize tahsisi yapılsın, belediyemizin yardımlarıyla bu tesis yürütülsün. Gerekirse işletilsin' dedik. Belediye başkanının 'Birlikte yaparız' teklifi üzerine bu noktalara geldik."
Kur’an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından huzurevinin temeli atıldı. Töreninin ardından Vakıf Başkanı Tuğrul Ayhan’ın çevresinde toplanan vatandaşlar 'Sev Kardeşim' şarkısı eşliğinde dans etti. 

Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!