Anadolu Üniversitesi'nin Matematik ve Seramik atölyeleri açıldı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Üniversitesinin Matematik ve Seramik atölyeleri açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 20:50

Anadolu Üniversitesi'nin Matematik ve Seramik atölyeleri açıldı

Haberin Devamı


Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi, 36-72 ay grubu çocukların matematik becerileri ölçmek ve geliştirmek amacıyla 'Matematik Atölyesi' ile 'Seramik Atölyesi' açtı.
Atölyelerin açılış töreni Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Törene Rektör Prof.Dr.Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, 'Çocukların Matematik Atölyesi' sorumlusu Dr.Serap Erdoğan, 'Seramik Atölyesi' sorumlusu Doç.Ensar Taçyıldız ile çok sayıda kişi katıldı.
Rektör Prof.Dr. Naci Gündoğan yaptığı konuşmada, matematik ve seramik atölyelerinin açılışıyla birlikte çocukları ve gençleri bilime, sanata ve kültüre yönlendirme hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını söyledi. Gündoğan şöyle devam etti:
"Bu merkez çocuklar ve gençlerle güzel. Bu merkezin temel amacı özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bilime, sanata ve kültüre yönlendirmekti. Bu iki atölyemizin açılışıyla da bu amacımıza bir adım daha yaklaştığımızı gördüm. Matematik konusunda ülkemizdeki sorunu maalesef biliyoruz. Bu konuda üniversitelerimizin yapması gerekenler var. Anadolu Üniversitesi bu anlamda bir ölçek geliştirdi. Sadece matematik, bilim değil burası aynı zamanda sanat merkezi. Bu noktada da bir seramik atölyesi kurduk."
Çocukların Matematik Atölyesi sorumlusu Dr.Serap Erdoğan da "Bu atölyedeki amacımız; matematiği tüm çocuklara ulaştırmak, çocukların matematik bilgi ve becerilerini belirleyip geliştirmek, çocuklara matematiği sevdirmek, matematiği yaşamın içine dahil etmek, matematiği güvenli ve eğlenceli bir şekilde sunmak, matematik okuryazarı bireyler yetiştirmek ve matematiği fen, teknoloji ve mühendislikle entegre etmektir" diye konuştu.
Seramik Atölyesi sorumlusu Doç.Ensar Taçyıldız, "Burada Türk kültürünü ve sanatını yansıtan, evrensel bir nitelik taşıyacak eserler üreteceğiz. Bu atölyede çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik projelerimiz, ulusal ve uluslararası çalıştaylarımız ile halkımızla buluşmayı düşünüyoruz" dedi. 
--

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!