Anadolu Adliyesi'nde Adli Yıl açılış töreni

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Adliyesinde Adli Yıl açılış töreni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 13:00

Anadolu Adliyesi'nde Adli Yıl açılış töreni

Haberin Devamı

 

Arzu KAYA/İSTANBUL, (DHA) KARTAL'daki  İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda yeni adli yılın açılış töreni düzenlendi.  Adliyenin E Blok binasında düzenlenen törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hayri Kaynar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Başsavcıvekilleri, hakim ve savcılar ile çok sayıda adliye personeli katıldı.

"ADALETSİZ HİÇBİR ŞEY OLMAZ"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, yeni adli yılın hayırlı olmasını dileyerek, "Her hangi bir kötü olay yaşanmadan mutlu bir şekilde adaletin gerçek anlamda tahakkuk ettiği bir yıl olmasını diliyorum. Adaletsiz hiç bir şey olmaz, mülk adaletsiz ayakta durmaz. Mülkten kasıt devlet. Devlet ancak adaletli davranan yöneticileri olursa ayakta durur. Bu anlamda baktığımızda adliyelerimiz, mahkemelerimiz aslında kamu hizmetlerinde bir düzenleyici ve denetleyici, yanlış yola saptığında o düzeltici formuyla doğru yola getirici fonksiyonu taşıyan bir kurum" dedi.

"BİR MİLLET NASIL DİRENİRMİŞ ONU GÖSTERDİK"
Vali Şahin konuşmasında devamla, "Bu millete, bu devlete yönelecek her türlü tehdidin karşısında bütün kurum ve kurumlarıyla bu ülke dimdik ayaktadır. Bunu biz 15 Temmuz'da gösterdik. Ama, burada en kritik görevlerden birisi de adliyelerimize düştü ve bu görevi başarıyla yerine getiriyorlar. İnşallah bir daha bu ülke bu tür ihanetlerle muhatap olmaz, karşılaşmaz. Bir millet nasıl ayağa kalkarmış tüm kurum ve kuruluşlarıyla, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla, fert fert her bir insanıyla bir millet nasıl direnirmiş onu gösterdik. Bir tarih yazdık. İnşallah bundan sonra bu işe tevessül etmek isteyenler 40 defa düşünecek, bin defa düşünecek ondan sonra harekete geçebilecekse geçecektir. Ama inşallah bizler bir millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kurumlarımızla, kuruluşlarımızla, yargımızla, idaremizle ve milletimizle hep beraber, bu milletin tarihine yakışır bir şekilde istikbalini de hazırlamış olacağız" diye konuştu.

"İSTİNAF MAHKEMELERİ DEVRİM NİTELİĞİNDE"
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hayri Kaynar da 2016-2017 adli yılının tüm yargı camiasına hayırlı olmasını dileyerek, "İstinaf mahkemesinin faaliyete geçmesi Türk yargısı açısından bir devrim niteliğindedir. Bu sayede ilk derece mahkemelerinde verilen kararların daha etkin bir şekilde denetlenecek, iş yükü azalacak. Yargıtay'a giden dosya sayısı da azalacağı için Yargıtay bir içtihat mahkemesi haline gelecektir" dedi.

"ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEM"
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu ise, "Adaletin gerçekleşmesi için 38 yıldır çalışan bir hizmetli olarak bundan böyle de 20 Temmuz'da faaliyete geçen Bölge Adliye Mahkemesi'nin hep birlikte bu millete hizmetini sağlayacağız. Bu dönem gerçekten çok çalışmamız gereken bir dönem. Ben tüm şehitlerimize, 15 Temmuz şehitlerine ile gazilerine, bu ülkeyi bize emanet eden aziz Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz saygılarımı sunuyor, hepinize yeni dönemde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"MEMLEKETİ FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNE ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ"
İstanbul Anadolu Başsavcısı Fehmi Tosun da konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "Bugün 2016-2017 adli yıl açılışına maalesef çok daha mutlu girmeyi arzu ederdik. Yine de mutluyuz, vatan sevgisinden dolayı mutluyuz. Çok ciddi sıkıntılarımız olduğunun millet olarak da bilincindeyiz. Bu sıkıntıları el birliği ile birlik ve beraberliğimizi koruyarak aşacağız. Gerek yargı içerisinde gerekse diğer kurum ve kuruluşlarla hepimiz özverili bir şekilde çalışarak, gereken fedakarlıklar neyse gerekirse canımızı vermekse onu da vererek bu memleketi FETÖ diye tabir edilen terör örgütüne asla ve asla teslim etmeyeceğiz. Daha farklı konularla adli yılın açılışını yapmayı arzu ederdik. 15 Temmuzda milletimizin canına kast eden bu teröristler her şeyin önüne geçti. Gerek kişisel hayatımızda gerekse devlet işlerinde aciliyet sıralamasında birinci sıraya çıktı. Bu nedenle önümüzdeki kısa vadede çok acil, orta ve uzun vadede süreklilik arz eder biçimde devlet, tüm kurumlarıyla bu terör örgütünden temizlenmek için çaba sarf edecektir" dedi.

Törende protokol tarafından açılış pastası da kesildi.

 (FOTOĞRAF)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!