MESOB Başkanı Dinçer: Kurtuluş reçetesi meslek okullarında

Güncelleme Tarihi:

MESOB Başkanı Dinçer: Kurtuluş reçetesi meslek okullarında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 16:36

MESOB Başkanı Dinçer: Kurtuluş reçetesi meslek okullarında

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, mesleki eğitim veren okulları ekonominin kurtuluş reçetesi olarak gösterdi.
Mersin 80 Öncesi Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Grubu kurucusu Adnan Kızıltan, Grup Başkanı Mehmet Bulat ve grup yöneticilerini kabul eden Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, kendisinin de meslek lisesi torna bölümünden mezun olduğunu belirtti.
Türkiye'nin kalkınmasında mesleki eğitimin büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Dinçer, "Ekonomik durgunlukların ve piyasaların kitlenmesinin ana nedeni üretimsizlikten kaynaklı. Bugün ülkemizde bir tarafta iş arayan ve bulamayan insanlar, diğer tarafta ise kalifiye eleman arayan ama bulamayan firmalar mevcut. Burada bir sorun olduğu kesin. Bunun yolu sektörlerin aradığı nitelikli elemanları yetiştirmekten geçiyor. Bunun içinde mesleki eğitim öne çıkıyor. Kalkınmanın ve büyümenin yolu üretimden ve sanayiden geçiyor. Bu bağlamda sanayi-meslek liseleri, sanayi-üniversite işbirliğine ağırlık verilmeli" dedi.
Ülkedeki ekonomik sorunların masaya yatırıldığı ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!