Kaplan’ın iki ası

Güncelleme Tarihi:

Kaplan’ın iki ası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2019 09:52

Kırmızı-siyahlı takıma sezon başında katılan iki deneyimli oyuncu, toplam 630 dakika görev yaptı. Yeni transferlerden Mats 55, Sefa Yılmaz 3 dakika süre alırken, Mattias Bjarsmyr henüz forma şansı bulamadı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, yeniden döndüğü Süper Ligde 7 haftalık periyodu, beklentilerin uzağında geçirip, 3 puanla sondan ikinci sırada tamamlarken, iki oyuncu Teknik Direktör Mustafa Kaplan’ın vazgeçilmezi oldu. Sezon başında Trabzonspor’dan Beştepe’ye gelen savunmacı Zargo Toure ile Glasgow Rangers’ten takıma katılan kanat oyuncusu Daniel Candeas, geride kalan 7 lig maçının tamamında 11’de sahaya çıktı hiç oyundan alınmadı. İki futbolcu, toplam 630 dakika sahada kalmayı başardı. Bu iki ismi, takım kaptanı Stephan Sessegnon izledi. İlerleyen yaşına rağmen tecrübesini ortaya koyan Beninli futbolcu, toplam 617 dakika sahada görev yaptı. Sessegnon, 7 maçta da 11’de oyuna başlarken, sadece Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşmasının 77. dakikasında oyundan alındı. Sesgegnon, bu maçlarda bir de gol attı.

ERTAÇ KALEYE GEÇTİ

Beştepe’nin yeni transferlerinden Sio, 5 maçta 90 dakika sahada mücadele ederken, toplamda 562 dakika görev yaptı. Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşmasında kırmızı kart gören Polomat, bir maç kaçırırken, diğer müsabakalara hep 11’de çıktı ve 490 dakika süre aldı. 7 hafta içinde 2 kez kırmızı kart gören takımın tecrübeli oyuncularından Ahmet Oğuz, 538 dakika toplam süre ile takımın en uzun süre sahada görev alan isimlerinden biri olarak dikkati çekti. Transferin son günlerinde Beştepe’ye gelen, çıktığı ilk maçta kırmızı kart görüp arkadaşlarını yalnız bırakan Flavio Ramos ise 515 dakika görev yaptı. Sezon başında kaleyi koruyan Diallo, 3 maçta 11’de başlarken, yediği hatalı goller sonrası formayı kaptırdı. Yine takıma transferin son günlerinde katılan Ertaç Özbir, sonraki 4 maçta kaleyi korudu ve 360 dakika sahada kaldı. Kırmızı-siyahlı ekibe yeni katılanlardan Floyd Ayite, toplam 99 dakika süre alırken, maça 11’de hiç başlamadı. Sezon başında kolunda yaşadığı sakatlık nedeni ile takıma geç dönen, sonrasında yeniden bir sakatlık sorunu yaşayan Saido Diallo, toplamda 82 dakika süre aldı.

EN GOLCÜSÜ STANCU

Geçen seneki kadroda yer alan isimlerden Berat Ayberk Özdemir, 505 dakika ile bu alanda en uzun süre sahada kalmayı başaran isim oldu. Genç oyuncu, 2 maçta 11’de sahaya çıktı. Bogdan Stancu, henüz hiç 11’de başlamadığı sezonda, toplam 279 dakika görev yaptı. Attığı 2 golle de takımın şu anda en golcü oyuncusu konumunda.
Yeni isimlerden, Mats 55, Sefa Yılmaz 3 dakika süre alırken, Mattias Bjarsmyr henüz forma şansı bulamadı. Hacettepe’den alınan Arda Kızıldağ ise Gaziantep Futbol Kulübü maçında, 90 dakika sahada kaldı. Sezon başında Gençlerbirliği’nden ayrılan ancak kısa süre sonra yeniden Beştepe’ye dönen Erdem Özgenç de 90 dakika sahada kalan bir diğer oyuncu oldu.

 

Haberin Devamı

ERDEM’DEN ANLAMLI DAVRANIŞ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin tecrübeli savunma oyuncusu Erdem Özgenç, aldığı hediyelerle Gençlerbirliği altyapı futbolcularını mutlu etti. İlhan Cavcav Tesisleri’nde genç futbolcularla buluşan Erdem, futbolculara maçlarda ve antrenmanlarda giyebilecekleri ayakkabılar hediye etti ve başarı diledi. Bu davranış karşısında çok mutlu olan genç sporcular, Teknik Direktör Mustafa Kaplan, altyapı antrenörleri Kürşad Koca, Serkan Atak ve Erdem Özgenç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaplan’ın iki ası


AYİTE ERKEN DÖNDÜ

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 8. haftasında 19 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’ndeki antrenmana Togo Milli Takımı’na çağrılan ancak izin alarak Ankara’ya dönen Floyd Ayite de katıldı. Kırmızı-siyahlıların, ulusal ve ümit milli takımlarda 4 oyuncusu bulunuyor.

Kaplan’ın iki ası


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!