Beştepe’de güller açtı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de güller açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2019 10:35

Deplasmandaki Trabzonspor maçında alınan bir puan ve ortaya konan oyun, herkesin moralini yükseltti. Kırmızı-siyahlı ekibin başkanı Murat Cavcav, kaliteli ve yetenekli bir kadroya sahip olduklarını belirtip, “Oyuncular her geçen gün daha çok mücadele ediyor. Bu puan, kendimize olan güvenimizi kazanma adına çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lige iyi başlayamayan ve oynadığı ilk üç maçı kaybeden Gençlerbirliği’nde, deplasmanda Trabzonspor karşısında 2-2’lik sonuçla alınan bir puanın keyif yaşanıyor. Sezondaki ilk puanını alıp, son basamaktan kurtulan kırmızı-siyahlıların zorlu deplasmandaki oyunu, camiayı gelecek adına umutlandırmış durumda.
Gençlerbirliği’nin Başkanı Murat Cavcav, kritik bir puanla lige adeta yeniden başladıklarını belirtip, şöyle konuştu:
“Oyuncularımız çok iyi mücadele ettiler ve hak ettiğimiz puanı aldılar. Son anlarda galibiyeti kaçıran taraf bizdik. Bu puan camiamıza büyük moral oldu. Kaliteli ve yetenekli oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Bazı şanssızlıklar yaşadık. Trabzon gibi zorlu bir deplasmanda, hem de iki kez yenik duruma düşüp geri dönmek kolay değil. Biz bunu başardık. Attığımız ikinci golde, faul olduğu tartışması yapılıyor. Peki, bize verilen penaltı çok mu net. O niye tartışılmıyor. Bizim lehimize olan bir penaltı pozisyonu var o neden gündeme getirilmiyor.”

Haberin Devamı

TARAFTARIMIZ TAKIMI DESTEKLESİN

· “Bakıyorum, herkes Trabzonspor’dan söz ediyor, onların hataları, yaptıkları konuşuluyor. Gençlerbirliği’nin mücadelesi, oyunu, futbolcuların özverisi gündeme getirilmiyor. Biz kendimize inanıyor ve neler yapabileceğimizi biliyoruz. Bu puan, kendimize olan güvenimizi kazanma adına çok önemli. Takım kendini bulmaya başladı. Sesesgnon, o yaşına rağmen müthiş oynadı. Kulvar, Süper Lig olunca o da kalitesini ayrı bir şekilde göstermeye başladı. Yeni gelen transferlerin de takıma girmesiyle birlikte, daha güçlü bir rekabet yaşanacak ve bu da bize olumlu yansıyacak diye düşünüyorum. Taraftarlardan ricam, bizleri her zaman desteklesinler. Hedefimiz onları mutlu edecek skorları almak. Bunu, birlik olarak başarırsak, mutluluğumuz daha da büyür.”
Gençlerbirliği Süper Ligin 5. haftasında, lider Alanyaspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

 Sahada neler oldu

· Ertaç: Trabzon gibi zorlu bir deplasmanda ve seyirci baskısı altındaki ilk maçında, iyi oynadı. Sosa’nın etkili şutlarını önleyip, Sörloth’a gol izni vermezken, arkadaşlarının oyuna tutunmasına büyük katkı sağladı.
· Ahmet Oğuz: İlk golde kademe hatası yaptı, 2. gol öncesinde de bölgesini kaybedip, kontrolsüz bir hareketle gereksiz bir penaltıya yol açtı. Son bölümde biraz dikkatli olup, doğru pası verse, gelen tepkileri unutturabilirdi.
· F.Ramos: Geçmiş maçlara göre biraz daha derli toplu bir görüntüsü vardı ancak hala tam anlamıyla güven vermiyor. Alışma dönemi diye düşünürken, formayı her an Bjasmyr’e kaptırması kaçınılmaz gibi duruyor.
· Toure: Eski takımına karşı motivosyonu üst düzeydi. Çok bariz hatası yoktu. Özellikle ikinci yarıda oyunu geriden kurma ve topla çıkışlarda etkiliydi. Kritik müdahalesi faul tartışmasına yol açsa da sonuçta golü getirdi.
· Polomat: Cezasını çektikten sonra döndüğü maçta görevini yerine getirdi. İlk yarıda, daha çok savunmada kalıp ileri fazla çıkmadı. İkinci yarıda oyuna iyice ısınıp, bölgesinden etkili bindirmelerle hücuma destek oldu.
· Candeas: İlk gol öncesinde topu kapıp, sonuca giden kapıyı araladı. İkinci golün de pasını ustaca verdi. Sadece skora direk katkı yapmadı aynı zamanda topun takımında kalması konusunda da soğukanlı bir duruş sergiledi.
· Baiano: Yüksek bir enerjiye, dinamizme ve aşırı hırsa sahip. Orta alanda, fizik gücünü iyi kullanıp, ilk toplara sürekli müdahale etmeye ve rakibin oyununu bozmaya çalıştı. Kaptığı topları da olumlu kullanıp, artı puan aldı.
· Berat: Orta alanda oyunda kaldığı süre içinde, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıp, rakipleriyle kora kor mücadeleye girişti. İkinci yarı ile birlikte yükselen tempoda, sarı kart riski de taşıdığından kenara alındı.
· Sessegnon: Gençlerbirliği adına maçın yıldızıydı. Her ayağına aldığı topu ustaca saklarken, rakip oyuncuları sürekli peşine takıp, sinirlerini alt üst etti. Bütün topları olumlu kullandı. Başarılı oyununu, güzel bir golle de taçlandırdı.
· Stancu: Yine kanatta görev aldı. İlk golde akıllı bir şekilde ceza alanına sokuldu ve gelen pası çok iyi sonuçlandırıp, cezayı kesti. Savunmaya yardım için fazlaca geriye geldiğinden yorulduğu için oyundan alındı.
· Sio: Hala bazı eksikleri var ancak gün geçtikçe takıma ve Süper Lige adapte oluyor. Trabzon’da, çalışkan ve istekliydi. Topu kulanma konusundaki becerisini, pas tercihi ve son vuruşlarla bütünleştirmede biraz daha dikkatli olmak zorunda.
· Diallo: Sakatlıktan çıkıp, son 20 dakika oyuna girdi. Hem hareketlilik hem de fark getirdi. İlerleyen dönemde, bu bölgedeki takım içi rekabetin önemli parçası olmaya aday.
· Ayite: Kısa bir süre görev yapsa da hücum gücüne önemli bir zenginlik getirdi. Kırmızı-siyahlıların, yeni silahlarından olabilir.
· Mats: Fikir verecek kadar süre almadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!