Yaşam koçu ve psikoterapist arasındaki 5 hayat değiştiren fark

Güncelleme Tarihi:

Yaşam koçu ve psikoterapist arasındaki 5 hayat değiştiren fark
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 10:41

Yıllarca terapi görmüş ve bunun çok yardımını görmüş olsanız da, hâlâ birçok yönden sıkışık olduğunuzu biliyorsunuz. Bu yüzden yaşam koçluğunu araştırıyor ve hayatınızı değiştirip değiştiremeyeceği üzerine düşünüyorsunuz. Peki, aslında yaşam koçu tam olarak nedir? Eğer bununla ilgili tam bilgi sahibi değilseniz, bu yazı tam da size göre demektir!

Haberin Devamı

İşte yaşam koçluğunu terapiden ayıran 5 hayat değiştiren fark…

Terapi arkeoloji ise yaşam koçluğu mimaridir.

Terapilerde, geçmişinizi derin bir şekilde kazıyıp kendinizi çözmek için bulduğunuz şeyleri sıralamaya çalışırsınız. Yaşam koçluğunda ise, bir insan terapiden öğrendiğiniz şeyleri bugün hayatınızdaki gerçeklerden alır ve bunu geliştirir. Size, taşımakta olduğunuz şeyle nasıl yaşanacağını öğretir. Terapinin de yaşam koçluğunun da avantajları vardır, ama yaşam koçluğu ile konuşmaktan fazlasını yapacağınızdan emin olabilirsiniz. Çünkü onunla, hayatınızı ve geleceğinizi değiştirmek için radikal, heyecanlı ve eğlenceli adımlar atarsınız.

Yaşam koçu ve psikoterapist arasındaki 5 hayat değiştiren fark

Haberin Devamı

 Yaşam koçluğunda, tam olarak ne istediğinizi bulmayı öğrenirsiniz.

Yaşamda mutlu olmadığımızda, bir şeylerin eksik olduğunu biliriz. Bunu değiştirmenin anahtarı ise eksik olanın tam olarak ne olduğunu belirlemektir. Yaşam koçuyla tam olarak ne istediğinizi bulabilir ve ihtiyacı tespit ettikten sonra da nasıl yapacağınız konusunda bir plan yapabilirsiniz.

Yaşam koçu ve psikoterapist arasındaki 5 hayat değiştiren fark

Yaşam koçluğu programında, istediğinizi elde etmek için adım adım plan oluşturursunuz.

Yaşam koçluğunda, tam olarak ne istediğinizi tespit ettikten sonra, nasıl elde edebileceğinizi ele alırsınız. Konuşarak, ortaya çıkan birkaç düşünceyle birlikte ilk adımı atmak durumunda kalırsınız ve bir bakmışsınız ki isteğinize bir adım daha yakınsınız. Sonrası ise çorap söküğü gibi gelir ve adımlarınızı planlayarak istediğiniz şeye ulaşırsınız.

Yaşam koçu ve psikoterapist arasındaki 5 hayat değiştiren fark

Yaşam koçluğu programında, sorumlu tutulursunuz.

Hesap verebilirlik, başarılı yaşam koçluğunun vazgeçilmez bir parçasıdır. Bir hedef belirlediğinizde, bunun olmasını sağlamak için yaşam koçunuz aralıklarla orada olacaktır. Bunu da sizi sorumlu tutarak yapar. Eğer haftada 3 gün yürümek istiyorsanız, ancak geçmişteki denemelerinizde bunu bir türlü başaramadıysanız, yaşam koçunuz haftanın o 3 günü sizinle bu konuda iletişime geçer. Siz de bazen sırf ona yalan söylememek için bile, bu yürüyüşü gerçekleştirebilirsiniz. Ve sonuçta başardığınız için iyi hissedersiniz!

Haberin Devamı

Yaşam koçu ve psikoterapist arasındaki 5 hayat değiştiren fark

Yaşam koçluğunda, somut sonuçları hızlı bir şekilde hissedersiniz.

Hızlı sonuçlar! Yaşam koçluğu ile ilgili en harika şey budur. Değişimi görmek için aylar ve yıllarca beklemek zorunda değilsiniz. Değişim, gerçekleşmesini istediğiniz kadar çabuk olur. Sorunları belirlediğinizde ve sizi oraya götürecek hedefler oluşturduğunuzda, tamamını gerçekleştirebilirsiniz. İşte yaşam koçluğu bunu yapmanızı sağlayan araçtır! 

Yaşam koçluğu, gerçekte hayatın değişmesidir. Ve ne istediğinizi tam olarak belirlemenizde, oraya gideceğiniz yolun yaratılmasında size yardımcı olmaya çalışır. Eğer hayal ettiğiniz yola ulaşırsanız, bu yaşam değişimi tamamen size ait olacaktır! 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!