Trump'ın Twitter hesabını kapatan kişi konuştu (Bahtiyar Duysak kimdir?)

Güncelleme Tarihi:

Trumpın Twitter hesabını kapatan kişi konuştu (Bahtiyar Duysak kimdir)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 10:03

Geçen haftalarda ABD Başkanı Donald Trump'ın kişisel Twitter hesabını kapatan kişinin Türk asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak olduğu ortaya çıktı. Trump'ın Twitter hesabını kapatan adam olarak bilinen Bahtiyar Duysak özel röportaj verdi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Trump'ın kişisel Twitter hesabı, geçen hafta 11 dakikalığına kapalı kaldı. Buna neden olan kişi olan Türk asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak, konu ile ilgili ilk defa konuştu. TechCrunch'a konuşan Bahtiyar Duysak'ın öğrenci vizesi ile ABD'de bulunduğu ve Twitter'da müşteri destek biriminde çalıştığını söyledi.

Trump'ın Twitter hesabını kapatan adam Bahtiyar Duysak TechCrunch'a özel röportaj verdi. Duysak açıklamasında Trump'ın hesabını askıya almasının bir hata sonucu yaşandığını açıkladı.

Trumpın Twitter hesabını kapatan kişi konuştu (Bahtiyar Duysak kimdir)

Almanya'ya geri dönen Duysak, teknoloji sektöründe bir kariyer hedeflemediğinin de altını çizdi. Twitter konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hesabın "yanlışlıkla kapatıldığı" bildirilmiş, konu ile ilgili soruşturma başlattığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

 BAHTİYAR DUYSAK KİMDİR?

Türk kökenli bir Alman vatandaşı olan Bahtiyar Duysak, bankacılık ve finans alanında İngiltere Birmingham Üniversitesi'nden yüksek lisans yaptı. İngiltere'de küresel çapta en iyi 100 üniversitede Yüksek Lisans derecesi aldı. İngiltere'deki zamanlarında, bir İngiliz ajansında çalıştı ve Londra merkezli şirketleri kurdu. Bahtiyar Duysak, kariyerine Amerika Birleşik Devletleri Silikon Vadisi'nde devam ettirme kararı aldı ve onu Google ve Twitter gibi küresel şirketlerin merkezi haline getiren ek bir Amerikan yüksek lisans derecesi üstlendi.

Linkedin hesabında paylaştığı bilgilerde çok dilli konuşma yeteneği büyük ölçüde fayda sağladığını ifade eden Bahtiyar Duysak, İngilizce, Almanca, Yunanca, İspanyolca ve Türkçe olmak üzere 5 dil biliyor.

 

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!