Ayıp değil mi Okan Hoca?

Galatasaray - Teleset Mobilya Akhisarspor maçından sonra Okan Buruk’un yaptığı açıklamalara takıldım kaldım.

Haberin Devamı

Bir çuval inciri berbat etmek tam olarak bu demek sanıyorum. Kendini bu kadar kötü ifade etmek, yanlış ifadelerle doğruyu bulacağını sanmak filan bu demek herhalde.

Okan Buruk hakem yönetimine çok öfkeliydi, önce onu dile getirdi. Hatta isyan etti. Hak dedi, adalet dedi, tüm takımlara eşitlik dedi. Ülkenin genç bir teknik direktörünün bu isyanı elbette göz önüne alınmalıdır. Oturulur hepsi tartışılır. Zaten hakemlerden, hakem kararlarından ve “Bizim maçta şunu yaptıydı ama bu maçta bunu yaptı”dan başka bi şey konuştuğumuz yok. Ama hak, hukuk, adalet arayan birinin iki saniye sonra söyledikleriyle bir yere varması bence olanaksız.

Okan Buruk, Tudor’a maç boyunca kendisine “laf attığı”, sürekli kendisine yönelik bi şeyler söylediği, söylediklerini de anlamayıp rahatsız olduğu için kızmış. Haklı olabilir. Bu rahatsızlığını tabii ki dile getirebilir, “İşine baksın” bile diyebilir ki dedi, ama bu rahatsızlık böyle ifade edilir mi?

Haberin Devamı

“Bu kadar vasıfsız bir insan, Galatasaray kulübesinde duruyorsa gerçekten bundan eski Galatasaraylı olarak utanç duyuyorum… Böyle ikinci sınıf bir hocaların burada çalışması da üzücü” denebilir mi? Bir meslektaşını bu biçimde aşağılayabilir mi? Hoş bana kalırsa “vasıfsızlık” ya da “ikinci sınıflık” aşağılanma sebebi değildir ama Okan Buruk bunu böyle kullandı biliyoruz. Çok ayıp.

Ayrıca eğer Tudor; maç boyunca sana laf attıysa, kulübede rahatsızlık yarattıysa, seni rencide ettiyse, konu, vasıfsızlık filan değil olsa olsa saygısızlık olur. “Maç boyunca saygısızlık etti” dersin, anlarız. Oturur onu konuşuruz. Onu ayıplarız. Vasıfsızlık filan nerden çıkıyor?

Hah esas sıkıntı burada. Vasıfsızlık şuradan çıkıyor. Okan Buruk, Tudor’un maruz kaldığı tepkilerin, Galatasaray taraftarlarının Tudor’la ilgili sıkıntılarının, Tudor üzerine futbol kamuoyunda yapılan eleştirilerin yoğunluğunun rahatlığıyla yapıyor bunu. O yüzden rahat rahat çıkıp “vasıfsız”, “ikinci sınıf”, “Galatasaray’da çalışması üzücü” filan diyebiliyor. Başarısı, tekniği, taktiği sahiplenilen bir teknik direktöre bunu demez, diyemez. İşte burası daha da ayıp.

Haberin Devamı

Ben Tudor’un başarısını görmeyi sırf bu yüzden bile istiyorum artık. Bu kadar üzerine gidilen, hakkında bu kadar olumsuz konuşulan, bu kadar yerden yere vurulan birinin başarılı olmasını istiyorum.

Okan Buruk gibi genç bir teknik direktörün de başarısını izleyeceğimiz uzun yılları olsun istiyorum. Meslektaşlarına saygılı, kendisini iyi ifade ettiği, hiçbir rüzgârı arkasına almadan yaptığı şık açıklamalara dolu bir kariyeri olsun.

 

Yazarın Tüm Yazıları