Mahkeme: MaÄŸdur çocuÄŸun rızası tartışılmaz

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme: Mağdur çocuğun rızası tartışılmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 23:32

DİYARBAKIR'da, 12 yaşındaki H.İ.'ye zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen teyzesi H.İ. ile küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 4 erkeğin yargılandığı Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar açıklandı.

Haberin Devamı

Cinsel istismarda bulunanların, çocuÄŸa esrar ve uyuÅŸturucu hap içirdiÄŸini, Adli Tıp raporuna göre vücudunda cinsel istismar bulgularının tespit edildiÄŸini belirten savcı, E.A., S.G., R.Ö. ve M.G.A., teyze H.Ä°., iÅŸbirliÄŸi yapan A.A. ve N.K.’nın ‘çocuÄŸun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 8-15 yıl hapis ile cezalandırılmasını istedi.  ÇocuÄŸa cinsel istismarda bulunan E.A.’ya 25 yıl, R.Ö. ile M.G.A.’ya 20’şer yıl ve S.G.’ye 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Teyze H.Ä°.’ye cinsel istismar suçuna yardım ettiÄŸi gerekçesiyle 6 yıl 8 ay hapis cezası veren mahkeme, fuhuÅŸ suçuna aracılık ettikleri iddia edilen A.A. ve N.K.’nın beraatına karar verdi.Â

Mahkeme heyeti gerekçeli kararında, çocuğun istikrarlı ve samimi beyanlarda bulunduğunu, suç tarihinde 12 yaş 8 ay 16 günlük olduğunu belirterek, bu yaştaki küçük mağdurun rızasının olup olmadığının tartışılamayacağını kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!