Skinny ve slim fit modelleri olan kıyafetin adı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Skinny ve slim fit modelleri olan kıyafetin adı nedir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 10:23

Günümüzde skinny ve slim fit modellerinin oldukça popüler olduğu, kadın erkek ayırmaksızın herkesin severek giydiği kıyafetin adını kot pantolondur. Kot pantolon ilk kez, 1850'lerde çadır bezi üreticisi olarak çalışan Levi Strauss akıl dolu bir gözlem sonucu ortaya çıktı. İşte, kot pantolon hakkında merak edilen detaylar...

Haberin Devamı

1850'lerde çadır bezi üreticisi olarak çalışan Levi Strauss, gözlem sonucu bir fikir ortaya attı. Madenci ve petrol işçilerinin pantolonları yaptıkları işe dayanıklı ve uygun olmadığından kolayca yırtılıyordu. Bunun üzerine Strauss bir kaç çadır bezi parçasını dikerek işçilerin 2-3 kullanmadan sonra harap olan pantolonlarına bir çözüm getirmeyi denedi. İlk ürettiği pantolonlar o kadar rahat olmamasına rağmen inanılmaz dayanıklıydı.

Sonra Denim'i kullanmasıyla (Denim, kumaş boyasıdır kumaş üzerindeki küçük lekecikleri gizlemek için kullanılır) pantolonlar daha kullanışlı, şık ve bir o kadar da dayanıklı duruma geldi. Böylelikle Amerika'da bir blue jean akımı başlamış oldu. İlk başta sadece madenci ve petrol işçileri kot pantolonlar şimdi artık tüm insanlar tarafından yoğun bir biçimde kullanılmakta.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!