Et nasıl marine edilir?

Güncelleme Tarihi:

Et nasıl marine edilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2018 08:19

Kırmızı ya da beyaz et pişirirken en önemli detaylardan biri de marinasyondur. Doğru şekilde marine edilen et, çok daha lezzetli ve yumuşak oluyor. Ancak yanlış uygulanan teknikler eti lezzetlendirmek yerine sertleştirebilir. Peki, et nasıl marine edilir?

Haberin Devamı

Marinasyon, balığın veya etin çok asidik malzemelerle yenilebilir şekle getirilmesi işlemidir. Marinasyon, ülkelerin yemek kültürlerine bağlı; temel olarak asidik ve enzimatik unsurlarla sağlanır.  Et yemeklerinin lezzetini artırmanın yolu marine etmekten geçer. Kolayca bulunan malzemelerle her türlü damak zevkine uygun marinasyon sosları hazırlayabilirsiniz. Peki, et nasıl marine edilir?

MARİNE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1,5 yemek kaşığı kaya tuz, çeyrek yemek kaşığı sarımsak, 50 ml. su, 50 ml. zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber. Hepsini karıştırın ve etinizi afiyetle marine edin. Yaklaşık 4-8 saat marine süresi yeterlidir.

ET NASIL MARİNE  EDİLİR?

Eğer kırmızı et marine etmek istiyorsanız öncelikle yassı olacak etleri tercih etmeniz gerekiyor. Marine etmek için satın aldığınız eti bir buçuk parmak kalınlığında kesin, böylece etin her yere eşit dağılmasını sağlayabilirsiniz

Haberin Devamı

Marine sosunuzu hazırlayın: Hazırlayacağınız marine sosuna göre olarak malzemeleri elde edin ve sırasıyla karıştırın.  Bu element ya sirke ya da limondur. Ancak bu noktada asitli malzemenin oranına dikkat etmelisiniz.  Marinasyon sosunuz için çok yüksek oranda asidik olması etin tadını bozabilir.

 Hazırladığınız eti bir poşet ya da kaba alın. Üzerine de marinasyon sosunu dökün. Sosun etin her tarafına geldiğine emin olun.

Kullandığınız marine sosuna bağlı olarak etin marinasyon süreci 2 saat ile 24 saat arasında olacaktır. 

Belirlenen süre dolduktan sonra eti paket ya da poşedinden çıkarırken üzerindeki marine sosunun akmasına izin verin ve hatta bir ya da iki kez çok hızlı olmayacak şekilde sallayın. Ardından etin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!